24 septembra, 2024
Lifestyle

Kako ustvarite najboljše modne fotografije?

Se tudi vi ob gledanju popolnih modnih fotografij vplivnic in manekenk na Instagramu sprašujete, kako bi lahko to dosegli tudi vi? Naj vam zaupamo skrivnost!

Lifestyle

Kako ustvarite najboljše modne fotografije?

Se tudi vi ob gledanju popolnih modnih fotografij vplivnic in manekenk na Instagramu sprašujete, kako bi lahko to dosegli tudi vi? Naj vam zaupamo skrivnost!

/kako-ustvarite-najboljse-modne-fotografije-25190504/

1

Ne gre povsem za njihov izbor oblačil in dodatkov, za njihovo postavo ali lokacijo, pač pa za dober izbor fotoaparata. Na srečo smo daleč stran od obdobja, ko so fotografi s sabo nosili težke fotografske torbe. Najboljše fotoaparate imamo v času ko svet poganja napredna tehnologija kar s sabo v žepu ali torbici ter lahko tako v hipu ujamemo najbolj spontane trenutke!

In če morda niste vedeli, tudi najboljši modni fotografi že uporabljajo mobilne telefone za ustvarjanje modnih kampanij. Med njimi tudi John Rankin Waddell, znan kot Rankin. Britanski fotograf in režiser je ambasador znamke izredno kakovostnih in dovršenih mobilnikov znamke HONOR, 200 Pro. In to je naša skrivnost!

Našli smo telefon, ki uteleša popolno kombinacijo sloga in funkcionalnosti ter boste z njim lahko posneli najlepše modne fotografije, ki bi bile brez težav objavljene tudi v slovitih modnih revijah.

Ujemite v objektiv vašega telefona top modne kombinacije te jeseni!

 

/kako-ustvarite-najboljse-modne-fotografije-25190504/

2

HONOR 200 Pro: MOJSTER PORTRETOV

Zaljubili smo se v telefon HONOR 200 Pro. Napredna tehnologija, ki so jo razvili pri HONOR-ju, omogoča, da boste z njim lahko posneli top fotografije uličnega stila in fotografije, ki jih narekuje slog visoke mode.

Sodobni pametni telefoni so opremljeni s fotoaparati visoke ločljivosti, ki so konkurenčni klasičnim DSLR-jem. Funkcije, kot so več objektivov, optična povečava in vrhunska tehnologija senzorjev, omogočajo visokokakovostne slike. Napredni algoritmi in umetna inteligenca samodejno izboljšajo fotografije, prilagodijo osvetlitev, ostrino in ravnovesje barv.

Trend fotografij, še bolj pa modni trendi, se hitro spreminjajo. A nekaj ostaja enako že leta. Z razvojem tehnologije in navad predvsem generacije Z je nenehna uporaba nekaj povsem običajnega. Če se vam telefon običajno hitro izprazni, brez skrbi. Silicij-ogljikova baterija HONOR lahko doseže 5200 mAh in v le 15 minutah doseže 50 % polnost. Nič več dolgega čakanja na polno baterijo!

/kako-ustvarite-najboljse-modne-fotografije-25190504/

3

Navdušeni boste nad kakovostjo fotografij, ki jih lahko posnamete s telefonom HONOR 200 Pro. To omogočajo trojna kamera za portrete studijske kakovosti: portretna glavna (50 MP), kamera s telefoto objektivom (50 MP), ter portretna kamera za selfije (50 MP).

HONOR se je povezal s studijem Harcourt, ki je z več kot 90 leti strokovnega znanja specializiran na področju portretiranja in telefonu dodal različne tri portretne načine: Harcourt poudarjeno, klasično in barvno.

/kako-ustvarite-najboljse-modne-fotografije-25190504/

4

Neskončno možnost in ustvarjanja vam omogočajo še nočni portretni način, ki je podprt z umetno inteligenco in dva različna HDR sloga. Telefon ima še ultraširokokotno (112°) in makro kamero (12 MP), različni svetlobni učinki pa vam omogočajo umetniško prilagajanje kompozicij.

Dizajn telefona HONOR 200 Pro je zasnovan po navdihu narave, ovalen del s kamerami pa je navdihnila Gaudijeva stavba Casa Mila, ki združuje simetrijo in nežno zaobljene robove. Telefon 200 Pro je izredno tanek (le 8,2 mm), zato ga boste z lahkoto pospravili v manjšo večerno torbico. Na voljo sta dve elegantni barvi, črna ter mesečno bela.

Enostaven pregled in urejanje fotografij vam omogoča AI Imaging s številnimi funkcijami. Pri Honorju so poskrbeli za celovito zaščito oči ter zaslon za udobje oči, kar omogočajo zatemnitev z visoko frekvenco, dinamična zatemnitev, nočni prikaz cirkadianega ritma ter nizka raven modre svetlobe.

/kako-ustvarite-najboljse-modne-fotografije-25190504/

5

Za vse, ki ne potrebujete fotografij studijske kakovosti, a bi še vseeno  želite ustvarjati lepe portrete, so pri HONOR-ju zasnovali model 200 Lite. Za ustvarjanje čudovitih spominov ima zadnjo kamero s poudarkom na portretih (105 MP), portretna kamera (50 MP) pa omogoča ustvarjanje selfijev z občutljivostjo na svetlobo ter odlične skupinske fotografije.

Vaše oči varuje zaslon z zatemnitvijo brez tveganja ter nizka raven modre svetlobe. Za shranjevanje vaših najlepših trenutkov pa imate na voljo kar 256 GB prostora.

Če ste bolj na nerodni strani, brez skrbi telefon ima potrdilo SGS s petimi zvezdicami za odpornost na padce (do 1,5 m). Mlajše generacije kot je generacija Z si želijo imeti poslovno in javno življenje ločeno. Funkcija Parallel Space vam omogoča preklapljanje med zasebnim in poklicnim življenjem z le dvema prstoma.

/kako-ustvarite-najboljse-modne-fotografije-25190504/

6

/kako-ustvarite-najboljse-modne-fotografije-25190504/

7

8 NASVETOV ZA DOBRO MODNO FOTOGRAFIJO

/kako-ustvarite-najboljse-modne-fotografije-25190504/

8

1. Osvetlitev: uporabite čim več naravne svetlobe. Zgodaj zjutraj in pozno popoldne so najboljši svetlobni pogoji.

2. Kompozicija in kadriranje: če predmet postavite izven središča, lahko ustvarite bolj dinamično in zanimivo fotografijo.

3. Ozadje: izberite ozadja, ki dopolnjujejo obleko in je ne preobremenjujejo. Včasih lahko ozadje, ki pripoveduje zgodbo, doda globino in zanimivost fotografijam.

4. Zorni koti in perspektive: snemajte od zgoraj, od spodaj ali od strani, da najdete najbolj laskavo perspektivo.

5. Osredotočenost in jasnost: preverite, ali telefon izostri pravi del slike. Držite telefon stabilno ali uporabite stativ, da se izognete zamegljenim slikam.

6. Podrobnosti: bodite pozorni na dodatke, pričesko in ličenje, ki lahko vplivajo na videz in občutek  fotografij.

7. Vaja in potrpežljivost: bolj ko boste vadili, boljši boste postali. Preizkusite različne sloge, lokacije in tehnike.

8. Pripovedovanje zgodb: razmislite o zgodbi, ki jo želite povedati, ne glede na to kakšna oblačila so v glavni vlogi.

/kako-ustvarite-najboljse-modne-fotografije-25190504/

9

Za več informacij o telefonih HONOR 200 Pro in 200 Lite sledite https://www.honor.com/si/.

Družbena omrežja HONOR Slovenija: https://www.instagram.com/honor.slovenija/, https://www.facebook.com/honor.slovenia.