fbpx

Kako v poletni vročini ohranimo popoln make – up?

Lepota, Novice, Prva stran

Takoj ko se temperature začnejo dvigovati, je čez dan v pisarni težko ohraniti lep in svež videz.

Takoj ko se temperature začnejo dvigovati, je čez dan v pisarni težko ohraniti lep in svež videz. Morda bosta vaša pričeska in make – up zdržala do prihoda v službo, kjer pa lahko stres, znojenje, vlaga in številni drugi dejavniki hitro pokvarijo vaš videz.

Vendar ni nujno, da je vedno tako. Tudi če greste v službo z zgodnjih jutranjih urah in čez dan prenašate neznosno vročino, mora biti vaš videz kar se da svež. Pri tem vam lahko pomagajo spodnji triki, ki jih je vredno poskusiti.

 

Uporaba primerja

Najboljša možnost za “preživetje” make – upa je uporaba primerja. Kožo odlično pripravi na make – up in ga pomaga obdržati na mestu, kljub slabim zunanjim vplivom. Pred nanosom primerja ne pozabite na obraz nanesti tudi vlažilne kreme.

Lase rešite s suhim šamponom

Če ste si prejšnji večer pozabili umiti lase, zjutraj pa za to nimate časa, je najboljši zaveznik suhi šampon. Suhi šampon je kot naročen za take priložnosti, saj v trenutku osveži neumite in mastne lase. Uporabite ga lahko tudi, če si boste lase speli v čop ali figo.

Puder v prahu

Po celem dnevu v službi, postaja vaša koža vse bolj svetleča in svetleča, vendar ne v pozitivnem smislu. V poletnih mesecih se to dogaja še pogosteje, saj znoj dodatno vzpodbuja sijaj, zato priporočamo uporabo pudra v prahu, ki bo vašemu make – upu dodal mat videz.

S seboj vedno nosite robčke za pivnanje maščobe

Robčki za pivnanje maščobe oziroma matiranje obraza, je izdelek, ki ga morate vedno imeti na dosegu roke. T-cona je v stresnih situacijah najbolj na udaru, vendar bodo ti robčki takoj vpili odvečno maščobo, vaš obraz pa bo videti bolj svež.

Ostanite hidrirani

Ta nasvet je vredno znova ponavljati! Če ne popijete dovolj vode, bo to negativno vplivalo na vaš videz in celotno zdravje. Ne čakajte do prihoda v pisarno, da si pogasite žejo, rajši v torbici nosite stekleničko naravne vode. Če na delovnem mestu zaradi stresa pogosto pozabljate na pitje vode, si na pametni telefon namestite eno izmed aplikacij, ki vas bo na to spomnila.

Uporabljajte razpršilec z vodo

Termalna voda v spreju je eden izmed izdelkov, ki ga boste nedvomno oboževali že po prvi uporabi. Ko začutite, da zunanji vplivi negativno začnejo delovati na vaš videz, uporabite razpršilec z vodo in takoj se boste počutili bolje, vaše pore pa bodo ponovno zadihale.

Ko vse drugo odpove …

Včasih je lahko dan v službi tak, ko nobeden od zgoraj naštetih tikov ne deluje. V teh primerih je najbolje, da imamo s seboj še en outfit, ali vsaj zgornji del. Ko se boste počutili slabo in neprivlačno, bo svež in dišeč kos oblačila takoj popravil všse razpoloženje.

 

Foto: Pinterest


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam