Kako vzdrževati manikiro med dopustom? To so naši nasveti!

25. julij 2024

Kako vzdrževati manikiro med dopustom? To so naši nasveti!

25. julij 2024
Foto: Instagram @jenny.jennys
Kako vzdrževati manikiro med dopustom? To so naši nasveti!

Kako vzdrževati manikiro med dopustom? To so naši nasveti!

25. julij 2024
Foto: Instagram @rosiehw

Med poletjem so nohti izpostavljeni številnim dejavnikom, zato je ključnega pomena, da upoštevate te nasvete za ohranjanje popolne manikire.

Poletni dopust je čas, ko se želimo sprostiti in uživati v soncu, morju ter sproščenih trenutkih. Vendar pa lahko sonce, slana voda in pesek hitro poškodujejo vašo skrbno narejeno manikiro.

Da bi se izognili hitremu luščenju laka ali lomljenju nohtov, je pomembno, da upoštevate nekaj preprostih nasvetov za njihovo vzdrževanje, s katerimi bodo ostali v popolnem stanju.

Priprava pred odhodom

1. Izbira pravega laka za nohte

Izberite kakovosten lak za nohte, ki je dolgoobstojen in odporen na obrabo. Gel lak je na primer odlična izbira, ki se manj kruši. Če pa raje uporabljate običajen lak, izberite tistega z dolgo obstojnostjo in dodatno zaščito proti UV-sevanju.

2. Odločitev za krajše nohte

Čeprav so dolgi nohti lepi, je dejstvo, da niso tako obstojni kot krajši nohti. Krajši nohti so manj nagnjeni k lomljenju, poškodbam in luščenju, zato se pri striženju in piljenju odločite za ta stil.

3. Nega nohtov

Preden nanesete lak, poskrbite za temeljito nego nohtov. Oblikujte jih in odstranite obnohtno kožico. Uporabite podlak, ki bo okrepil nohte in poskrbel za boljšo oprijemljivost barvnega laka.

4. Zaščitni premaz

Po nanosu barvnega laka uporabite nadlak, ki bo vaši manikiri dal dodatno zaščito in sijaj. Ta namreč preprečuje hitro krušenje in luščenje laka ter ščiti pred UV-žarki.

Vzdrževanje med dopustom

1. Redno vlaženje

Med dopustom vaši nohti in koža okoli njih potrebujejo dodatno vlaženje. Nanje zato redno nanašajte olje za obnohtno kožico in vlažilno kremo za roke, da preprečite izsušitev in razpoke.

2. Uporaba rokavic pri opravilih

Če med dopustom opravljate kakšna opravila, kot so pomivanje posode ali vrtnarjenje, nosite rokavice. To bo zaščitilo vaše nohte pred mehanskimi poškodbami in kemikalijami.

3. Nežno ravnanje z nohti

Izogibajte se uporabi nohtov kot orodje za odpiranje pločevink ali odstranjevanje nalepk. Takšno početje lahko namreč povzroči lomljenje nohtov in poškodbe laka.

4. Osveževanje nadlaka

Redno osvežujte nadlak, da ohranite zaščito in sijaj manikire. Enkrat na dva do tri dni nanesite svež sloj nadlaka, kar bo podaljšalo obstojnost laka.

5. Pripravljenost na popravke

V torbici imejte vedno majhen komplet za popravilo manikire, ki vključuje mini stekleničko laka, nadlak in pilico za nohte. Tako boste lahko hitro popravili morebitne poškodbe na poti.

Style. Več novic