Kako vzdrževati rastline, medtem ko smo na dopustu

09. avgust 2023

Kako vzdrževati rastline, medtem ko smo na dopustu

09. avgust 2023
Foto: Unsplash

Če naša stanovanja čez celo leto krasijo rastline, imamo poleti, ko se odpravljamo na dopust, gotovo problem, a ob upoštevanju le nekaj nasvetov rastline zagotovo ne bodo uvenele.

Old school stil

Morda ta preprost trik, za katerega potrebujete le veliko posodo in bombažno vrvico, že poznate. Veliko posodo napolnite z vodo in jo z vrvico povežite z lončkom, v katerem je rastlina. En konec vrvice torej pomočite v vodo, drugega pa zakopljite v zemljo. Rastlina bo lahko tako preko vrvice vzela toliko vode, kolikor je potrebuje. Ta rešitev je idealna, ko odpotujete za nekaj dni.

Foto: Instagram @plantad0ra

Namakanje s plastenko

Potrebujete le plastenko, v katero izvrtate luknjice, jo napolnite z vodo in postavite v zemljo ob rob lončka in čim dlje od korenin. S tem boste izdelali lastni namakalni sistem, saj bo voda počasi kapljala v zemljo in postopoma vlažila rastlino.

Lončki z zalivalnim sistemom

V vrtnih centrih lahko kupite lončke z rezervoarji za vodo. Rastlina si bo lahko vzela, kolikor bo potrebovala, rešitev pa je odlična, ko ste odstotni dalj časa.

Foto: Pexels

Ohranjanje dobrih sosedskih odnosov

Prijazni sosedje so še vedno najboljša izbira, kadar rastline med vašim dopustom potrebujejo vodo. Preden odidete, rastline dobro zalijte, sosedje pa se ob vašem prihodu gotovo ne bodo branili zahvalne čokolade.  

Avtor
Piše

Tara Kuster

Style. Več novic