Kakšna je vaša kavna osebnost?

01. oktober 2024

Kakšna je vaša kavna osebnost?

01. oktober 2024
Foto: Instagram @saravrecko
Kakšna je vaša kavna osebnost?

Kakšna je vaša kavna osebnost?

01. oktober 2024
Foto: Instagram @majamalnar

Danes praznujemo Svetovni dan kave. Svetovni dan kave združuje ljubitelje kave, proizvajalce, bariste in vse tiste, ki cenijo čarobni trenutek, ko skodelica kave poboža naše čute.

Kavoljubci navadno pijejo eno vrsto kave in ji ostajajo zvesti. De’Longhi, vodilna znamka na področju kavnih aparatov, se tudi letos pridružuje praznovanju z mislijo na kakovostno izkušnjo priprave kave doma in pravi, da tip vašega kavnega napitka razkriva vaš kavno osebnost.

Mnogim je kava več kot le napitek – za mnoge je ritual, trenutek sprostitve in užitka, ki nam omogoča, da se za hip ustavimo in uživamo v bogatem okusu in aromi. Za nekatere druženje s prijatelji in najdražji, spet za tretje napitek, ki ti da nekaj več energije in zbudi.

Foto: DeLonghi

Prav nihče od nas pa ne bi imel nič proti, če bi kavo ali dve spil z igralcem Brad Pittom, ki je ambasador znamke DeLonghi.

Povejte kakšno kavo pijete in povemo vam, kdo ste

Espresso – močen in odločen
Espresso je kot oseba, ki ve, kaj hoče – močan, osredotočen in vedno pripravljen na akcijo. Če ste nekdo, ki potrebuje jasen fokus in hitro energijo, je espresso vaš popoln zaveznik.

Cappuccino – topel objem v skodelici
Cappuccino je kot najboljši prijatelj – topel, prijazen in vedno pripravljen za klepet. Če obožujete udobje in družbo, je to vaša kava.

Latte Macchiato – sanje v skodelici
Latte Macchiato je za tiste, ki uživate v nežnem prepletanju mleka in kave. Če so vam premišljeni trenutki blizu srca, bo latte vaš zaveznik.

Foto: Instagram @iva_jeremic

Slovenci porabimo 3 kilograme kave na leto

Da je kava pomemben del človeškega življenja že od njenega odkritja v Etiopiji naprej, dokazuje tudi dejstvo, da so slovenska gospodinjstva za kavo in kavne nadomestke v letu 2022 namenila v poprečju 126 evrov. Po zadnjih dostopnih podatkih vsak prebivalec doma porabi 3 kilograme kave letno (vir: Statistični urad Republike Slovenije).

De’Longhi prinaša popolnost v vsaki skodelici

De’Longhi že več kot 120 let združuje inovacije, tehnologijo in ljubezen do kave v svojih produktih. De’Longhi kavni aparati, ki so sinonim za vrhunsko kakovost, omogočajo, da lahko vsakdo doma uživa v profesionalni pripravi kave.

Ne glede na to, ali imate radi espresso, kapučino, latte macchiato ali preprosto črno kavo, De’Longhi aparati so zasnovani tako, da zadovoljijo vse okuse in želje.

Svetovni dan kave je odlična priložnost, da preizkusite svoje baristične spretnosti doma. De’Longhi kavni aparati omogočajo enostavno pripravo različnih vrst kavnih napitkov. Z naprednimi funkcijami, kot so samodejno mlečno penjenje in personalizirani kavni programi, je vsaka skodelica popolna.

Avtor
Piše

Katja Štravs

Style. Več novic