fbpx

Kaj se skriva za fotografijami v IKEA katalogu?

Dekor, Izbor urednice, slider

… in ne boste verjeli, katera skrivnost je to.

Kadar odprete katalog modne znamke ali kupujete novo obleko na spletu, domnevamo, da modeli, ki nosijo oblačila, v resničnem svetu niso videti taki. Photoshop je danes povsod v modi in včasih gredo stvari že res predaleč in so na meji nezaslišanega. Ali pa ste vedeli, da lahko tudi fotografije pohištva niso to, kar se vam zdi?

Pred kratkim je IKEA razkrila, da kar 75 % kataloških fotografij ne nastane s pomočjo resničnega pohištva, ampak na računalnikih. Ko sem prvič prebrala to novico, kar nisem mogla verjeti, da tiste udobne in simpatične sobe v resnici sploh ne obstajajo. IKEA razlaga, da je digitalna izdelava kataloga bolj učinkovita in okolju prijazna, saj jim ni treba graditi kulis in prevažati pohištva, ki bi ga morali na koncu zavreči.

»Najdražje in najbolj zapletene stvari, ki jih moramo ustvariti in fotografirati, so kuhinje,«

je povedal Martin Enthed, vodja IT oddelka v IKEI.

»Tako iz okoljskega vidika kot tudi iz vidika časa, ne želimo prevažati na snemanje in nato dostaviti nazaj. Kuhinja je prostor, ki se zelo razlikuje, glede na okolje. V ZDA so kuhinje drugačne kot na Japonskem ali v Nemčiji, tako da bi morali fotografirati zelo veliko različnih postavitev, prilagojenih za brošure posameznih lokalnih trgov.«

Vendar pa vsem previdnim kupcem ni treba skrbeti, saj Enthed poudarja, da se zavedajo, kako je za potrošnike pomembno, da vedo, kaj bodo dobili z nakupom pohištva. Njegova ekipa vlaga ogromno truda v to, da fotografije kar najbolje posnemajo resnične izdelke.

Foto: IKEA


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam