fbpx

Kakšne frizure nas postarajo?

Izbor urednice, Lepota, Novice, slider

Veliko žensk skrbi, da se jim bodo leta videla na koži. Ne vedo pa, da k temu lahko pripomore tudi napačna oblika frizure.

Ženske skrbijo za svojo kožo v želji po prikrivanju sledi staranja. Pri tem pa pozabljajo, da tudi frizura lahko odigra veliko vlogo pri pomlajevanju.

Predstavljamo vam 5 najpogostejših napak, ki jih delamo in si s tem nehote dodajamo leta.

Prekratka frizura

Nick Penna, lastnik frizerskega salona, je za Huffinghton Post povedal:

»Ne strinjam se z nenapisanim pravilom, da bolj kot ste stari, krajšo frizuro morate imeti. Kratki lasje lahko vizualno postarajo obraz. Pomembnejši od dolžine sta slog in oblika frizure.«

Nick zato priporoča stopničasto striženje, ki obrazu daje mehkobo.

Predolgi lasje

Po navedbah revije Good Housekeeping, predolgi lasje zaradi teže potegnejo navzdol tudi kožo, kar je neke vrste anti – lifting. Zelo dolgi lasje z ravnimi konicami še bolj poudarijo linije obraza, zato je priporočljiva stopničasta frizura, ki daje videz mehkega in mladostnega obraza.

 

Pretemna barva

Temni lasje na svetlo polt vas bodo postarali kar za nekaj let. Poleg tega pa »vrže« senco na vaše gubice, zaradi česar so bolj opazne.

Presvetli lasje

Če je barva las presvetla, potem lahko daje vtis bledičnosti. Veliko žensk pogosto stori to napako in se pobarva preveč na »blond«. Znano je, da naša koža z leti izgublja barvo in zaradi tega bi se morali odločati za toplejše odtenke.

Poškodovane konice

Tako kot koža tudi lasje z leti izgubljajo sposobnost zadrževanja vlage, to pa vodi do suhih in poškodovanih lasnih konic. Da bi lase ohranili mladostne, je pomembno, da jim tedensko privoščite masko in ko opazite zlomljene konice, obiščete frizerja.

 

Foto: Pinterest


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam