fbpx

Kakšne so najbolj popolne ustnice?

Lepota, Novice, Prva stran

Popolno razmerje med zgornjo in spodnjo ustnico.

V današnjih dneh večina žensk hlepi po čim bolj polnih ustnicah. Nedavna raziskava pa je pokazala, da so kljub vsemu najbolj popolne tiste, ki imajo bolj naravni videz.

Rezultati raziskave, ki je bila objavljena na spletni strani JAMA Facial Plastic Surgery, so presenetili veliko bralcev. Raziskava je potekala v začetku letošnjega leta na University of California, anketiranih pa je bilo 400 žensk, ki so jim raziskovalci pokazali različne ustnice. Ženske so jih morale po privlačnosti oceniti od 1 do 10.

Najprej so jim pokazali fotografije žensk, ki imajo popravljeni obe ustnici, nato pa še tiste, ki so si popravile samo zgornjo ali spodnjo.

Odgovori žensk se presenetljivo razlikujejo od trenutnih trendov, saj so pokazali, da so jim najbolj všeč ustnice, ki so v 50 % večje kot naravne in zavzemajo 10 % spodnje tretjine obraza. Najbolj privlačne so tako ustnice, katerih je spodnji del dvakrat večji od zgornjega, soavtorica raziskave Natalie Popenko pa je dejala, da so to ustnice, kot jih imata modela Alessandra Ambrossio in Miranda Kerr.

Upamo, da je ta raziskava uvod v novo obdobje, ko bomo v slovo pomahali nenaravnim in deformiranim ustnicam, ki jih predvsem promovirajo nekatere članice klana Kardashian – Jenner.


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam