fbpx

Kakšnih kosov ni priporočljivo nositi ob hudi vročini?

Izbor urednice, Moda, Novice, Prva stran

Z izbiro primernih oblačil ne bomo trpeli več, kot je treba.

Vsako leto se veselimo brezskrbnosti, plaže, počitnic in lahkih oblačil, ki nam jih ponuja poletje. Kadar pa se temperature dvignejo nad 30 stopinj Celzija in asfalt dobesedno žari, nam je poletje v mestu kar malce preveč. Kljub temu da je zunaj vročina, mi pa moramo ven, lahko naredimo vsaj eno stvar: izberemo primerno oblačilo, v katerem ne bomo trpeli več, kot je treba.

Zavedamo se, da je videz zelo pomemben in da so noge videti neskončno dolge v skinny kavbojkah in gležnjarjih z visoko petko, vendar bo tak outfit v poletni vročini videti preprosto smešen in kar je še bolj pomembno, mi bomo v njem zelo trpeli.

Zato priporočamo, da v poletnih dneh dajemo prednost predvsem funkcionalnosti in se vsaj takrat odpovemo oblačilom in določenim modnim dodatkom, kljub temu da nam odlično pristajajo. Obstajajo namreč možnosti, s pomočjo katerih nam ne bo pretirano vroče, naš elegantni videz pa pri tem ne bo preveč trpel.

Prstani

Kadar je zunaj zelo vroče, so okončine nagnjene k zatekanju. To velja seveda tudi za prste na rokah, kar je lahko zelo neprijetno, zato predlagamo, da namesto prstanov nosite uhane ali ogrlice.

Skinny jeans

Če se vam je zgodilo, da ste zjutraj od doma šli v vaših priljubljenih skinny kavbojkah, čez dan pa je temperatura zrasla nad 30 stopinj, potem veste, da so oprijete kavbojke lahko zelo neprijetne. Hlače se bodo namreč prilepile na stegna, vi pa boste obžalovali svojo jutranjo odločitev. Namesto skinny jeansa se raje odločite za culottes, palazzo ali kratke elegantne hlače.

 

Sandali s trakovi

Sandali s trakovi niso primerna obutev, kadar je zunaj zelo vroče, zaradi enakih razlogov, kot velja za nošenje prstanov. Čez dan vam gležnji lahko zatečejo in trakovi se vam posledično zarežejo v kožo.

Svila

Morda se vam zdi, da je svileni top odlična izbira v vročih poletnih dnevih, vendar je na seznamu poletnih materialov, svila na zelo nizkem mestu. Nič ni bolj neprivlačno kot znojenje.

Črna ali siva barva

Vsi veste, da temne barve poleti niso najbolj zaželene. Tudi, če ste ljubitelj črne ali sive barve, jih vsaj med poletjem opustite, da se zaščitite pred vročinskim udarom. Kljub temu da je črna barva slaba izbira za vroče dni, je siva še nekoliko slabša, saj so madeži od znojenja na tej barvi še bolj vidni.

Najlonske nogavice

Kadar bi na asfaltu lahko spekli jajce na oko, potem ne obstaja dovolj dober argument za nošenje najlonskih nogavic. Tudi, če imate občutek, da so v njih vaše noge videti lepše, vam jih srčno odsvetujemo. Ves dan se boste počutili, kot bi imeli noge ovite v plastične vrečke, pri tem pa okolico ne bo niti najmanj zanimalo, kako so videti vaše noge.

 

Gležnjarji ali škornji

Tudi kadar vam kdo reče, da to niso navadni škornji, ampak poletni škornji, ni potrebe, da bi mu verjeli. Obstajajo namreč samo škornji in gležnjarji in ti so za vroč asfalt absolutno prevroči. Obujte rajši lahke sandale in uživajte v poletju!

 

Foto: Pinterest

 


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam