fbpx

Kanada odrekla podporo Meghan Markle in princu Harryju

Znani

Kdo bo zdaj plačeval za njuno varovanje?

Kanada je sinoči zavrnila plačevanje varovanja vojvodskemu paru Sussex, po tem, ko sta se umaknila kot aktivna člana kraljeve družine.

Tako sta Meghan in Harry prejela še eno zaušnico, saj po 31. marcu Kanada noče več plačevati njunega varovanja, katerega letni stroški naj bi, zaradi nerazumnih zahtev para, nanesli kar 20 milijonov angleških funtov, zato naj bi ta strošek padel na britanske davkoplačevalce.

To je bilo sicer prvič, da je kanadska vlada javno priznala, da pomaga pri varovanju Meghan, Harryja in Archieja, odkar živita v Vancouvru.  

Ta odločitev postavlja vojvodski par, ki zelo rad potuje, v zelo kočljiv položaj. V petek sta namreč v javni izjavi napisala, da sta ves čas upravičena do popolne policijske zaščite ter to utemeljila, da je bil Harry rojen v kraljevi družini, služil v vojaški službi in je zaradi tega izjemno izpostavljen nevarnostim predvsem v zadnjih letih.

Kraljeva palača se medtem na odločitev kanadske vlade še ni odzvala, med Britanci pa je plačevanje varovanja mlade družine na plečih davkoplačevalcev izzvala ogromno negodovanja.

Foto: Backgrid


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam