fbpx

Kanye West na newyorškem tednu mode ponovno povzroča težave

Moda, Novice, Prva stran, Uncategorized

Na žulj je tokrat stopil ameriškemu modnemu združenju.

Kanye West in kontroverznost se velikokrat znajdeta v enem stavku. Tokrat je pevec razjezil člane CFDA, ameriškega združenja modnih oblikovalcev, ki so odgovorni za organizacijo tedna mode v New Yorku, kjer bo Kanye predstavil svojo novo kolekcijo za adidas.

Težava ni nastala zaradi same revije, ampak zaradi termina, ki ga je Kanye izbral brez posvetovanja s predstavniki CFDA. Izkazalo se je, da je ob istem času napovedana že modna revija hiše Marchesa. Glede na to, da Westova modna revija ni del uradnega koledarja, ampak le izkoristi čas tedna mode za predstavitev neodvisno od CFDA, združenje ne more vplivati na njegov termin.

»Gospod West se glede o terminu predstavitve z nami ni posvetoval in ni nam všeč, da ponovno dela proti nam in oblikovalcem, ki so del uradnega programa,«

so zapisali v uradnem sporočilu.

CDFA in newyorški oblikovalci imajo veliko razlogov za protest, saj se je lanska Westova revija Yezzy 4 spremenila v peturno katastrofo, medtem ko je bila še sezono pred tem v Madison Square Gardnu prav tako razpotegnjena na več ur.

Glede na trajanje njegovih modnih revij se CFDA boji, da bi poleg revije Marchesa, lahko zasenčil tudi revije Anne Sui in Ralph Laurena, ki sta planirani v istem popoldnevu in večeru.
Zagato je na koncu rešil sam Kanye West, ki je poklical predstavnike organizacije in se dogovoril za drug termin, kljub temu pa je njegova predstavitev še vedno izven uradnega dela programa. Zdi se, da Kanye kljub vsemu rad dela vse stvari na svoj način in ne želi, da mu CFDA narekuje pravila.

 

Foto: Pinterest


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam