fbpx

Karl Lagerfeld o svojem bivšem fantu: “Zapeljal me je njegov telesni čar!”

Lifestyle, Lifestyle, Moda, Novice, Odnosi, slider, Tuja scena, Zanimivosti, Znani

Kljub ‘telesnemu čaru’ pa v 18 letih nista bila nikoli intimna.

Karl Veliki alias kralj modnega oblikovanja, ki stoji za prestižno znamko Chanel, zares redko govori o svojem zasebnem življenju, kaj šele o aktualnih ali bivših ljubeznih, toda v novi knjigi razkriva svoj zares poseben odnos z Jacquesom de Bascherjem.

Marie Ottavi, francoska novinarka, je v novi biografiji naslikala portret Jacquesa de Bascherja, gizdalina in aristokrata, moškega, ki je zakrivil razvpiti spopad med pokojnim modnim oblikovalcem Yvesom Saint-Laurentom in Karlom Lagerfeldom. Jacques de Bascher, Dandy iz sence, se v prevodu glasi naslov knjige, ki razkriva kultiviranega, elegantnega in ostrojezičnega Jacquesa, ki je bil duša in srce vsake razuzdane zabave.

Jacques de Bascher (levo, z brčicami) in tedaj še precej obilnejši Karl Lagerfeld

V knjigi, njen izvleček je bil objavljen v modni reviji WWD, je Lagerfeld razkril, da čeprav sta bila z de Bascherjem skupaj kar 18 let (v 70. in 80. letih), z njim nista nikoli imela spolnih odnosov.

18 let skupaj, pa brez seksa? Kreativni direktor modne hiše Chanel v kot vedno precej nasprotujoči si izjavi pojasnjuje:

“Neskončno sem ljubil tega fanta, vendar nisva nikoli imela fizičnega stika. Me je pa kajpak zapeljal njegov fizični šarm, njegova podoba.”

Svojemu fantu, s katerim ni nikoli seksal, je ostal zvest vse do njegove smrti leta 1989 (De Bascher je pri 38 letih umrl zaradi aidsa) in to kljub temu, da je vedel, da ima Jacques ljubezensko razmerje z Yves Saint-Laurentom. Lagerfeld je celo spal v sosednji postelji, ko je de Bascher v bolnišnici umiral za tedaj še neozdravljivo boleznijo.

Diane de Beauvau-Craon in Jacques de Bascher v pariški Operi leta 1980

Lagerfelda je privlačila de Bascherjeva dekadenca in neukrotljiva divjost, čeprav je bil sam iz povsem drugačnega testa; nasprotja se očitno res privlačijo.

“Sam sem puritanec oziroma čistun, toda Jacquesove dogodivčine so me neskončno zabavale. Kot osebnosti ne bi mogla biti bolj različna. Jaz sem nadvse kalvinističen napram sebi, trd in strog, do drugih pa sem popolnoma mehkega srca in popustljiv.”

Pravi, da je seveda vedel za Jacquesovo razmerje s Saint-Laurentom.

“Več kot 20 let sem bil zares dober prijatelj z Yvesom. Skupaj smo hodili ven, še z Anne-Marie Munoz in Victoirjem Doutreleaujem. Toda Pierre Berge, Saint-Laurentov dolgoletni partner, je uničil naše prijateljstvo, trdil je, da sem jaz sam ustvaril okoliščine afere med Jacquesom in Yvesom, z namenom, da bi zrušil modno hišo YSL,”

to nenavadno štorijo opisuje veliki modni kralj.

Karl je zares poseben človek – in nesporen modni genij

Čeprav se je zavedal Jacquesove divjosti, je zamižal na obe očesi, ko je šlo za njegovega fanta, s katerim sta očitno imela brezspolno razmerje. To je vključevalo tudi Jacquesova perverzna nagnjenja: v raznoraznih BDSM igricah je denimo Jacques Yves Saint-Laurenta zaklepal v omaro.

“Nisem terjal od njega odgovorov. Želel sem videti samo lepo plat Jacquesa. Povedal mi je sicer, kaj je počel, ko me ni bilo poleg, vendar ga sam nisem nikoli nič spraševal,”

dodaja Lagerfeld.

Mi pa pravimo: določenih stvari resnično raje ne bi nikoli izvedeli… In tudi ta zgodba sodi v to poglavje.

 

Foto: ComeTrend, WWD, Kokolife.tv, Harper’s Bazaar


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam