fbpx

Karl Lagerfeld z novo kolekcijo visoke mode za Chanel

Dogodki, Izpostavljeno, Lifestyle, Lifestyle, Moda, Novice, Novice, Prva stran, trend, Zanimivosti, Ženska moda

Grand Palais je spremenil v botanični vrt s fontano, skulpturami in stavbo, ki je dajala videz tunela v obliki mreže iz lesa.

Pri skoraj vsaki modni hiši se vodilni modni oblikovalci zamenjajo na nekaj let, izjema so le družinski modni imperiji, kot so Versace, Valentino, Fendi, Armani, Donna Karan in Diane von Fürstenberg. Povsod drugod se glavni oblikovalci zadržijo največ devet let, preden se premaknejo k naslednji znamki.

Izjema je Karl Lagerfeld, ki je na vrhu modne hiše Chanel že več kot 30 let, natančneje, od leta 1983. Čeprav nekateri menijo, da ustanoviteljici znamke, pokojni Coco Chanel, ne bi bilo preveč všeč njegovo delo, ta veliki modni cesar nemške krvi vedno znova prepriča tudi največje skeptike.

Karl Lagerfeld med intervjujem po modni reviji visoke mode – brada mu lepo pristoji, kajne?

Nekateri se sprašujejo, kaj nam lahko Karl še ponudi. Ni vprašljivo, da je scenografija njegovih modnih revij vsakič znova pravi vizualni presžek in presenečenje, toda nekaterim kritikom se zdi, da je moda ob vsem spektaklu porinjena na drugi tir. No, mi ne bi dejali tega.

Ne glede na to, da so ga pri Elle malodane obtožili kopiranja kolekcij, je Kaiser Karl tudi tokrat naredil z modno revijo Chanel nekaj posebnega: Grand Palais je spremenil v botanični vrt s fontano, skulpturami in osednjo stavbo, ki je dajala videz tunela v obliki lesene mreže, skozi katerega so se sprehodile manekenke.

#fashiongoals? #details #chanel #couture #chanelhautecouture

A post shared by Alessandra Stanzione (@stanzionealessandra) on

Revijo so odprli klasični kosi oblačil, že znani kostimi iz tvida in bukleja s poudarjenimi rameni in v mešanici tkanine, ki se preliva od rdeče v barvi vina do nežno rožnate – točno take, kakršna je nam ženskam všeč. Modni dodatki, ki so spremljali večino prikazanega? Od mrežastega pajčolana in polškornjev iz enakega materiala, kot je kostim ali iz sijočega PVC materiala.

Chanelova revija visoke mode za pomlad-poletje 2018, prikazana pred nekaj dnevi

Videli smo še variacije na temo bukleja in pastelnih odtenkov, revija visoke mode na pariškem tednu Haute Couture za pomlad-poletje 2018 pa se je končala s prikazom zanimivega modela poročne obleke moškega kroja s telovnikom in z ogrinjalom iz perja, kar se nam zdi nadvse sveža in zanimiva domislica.

 

Foto: Instagram, Flipboard, Senatus, Standard, uradna stran in uradni Twitter profil modne hiše Chanel


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam