fbpx

Karl Lagerfeld ‘zraketiral’ Chanelovo modno revijo

Dogodki, Dogodki, Lifestyle, Lifestyle, Moda, Moška moda, slider, Tuja scena, Zanimivosti, Ženska moda, Znani

Kolekcija jesen-zima 2017, ki jo je Lagerfeld oblikoval za Chanel, je bila tematsko povezana z vesoljem in potovanji v vesolje.

Podvodni svet s koralami, velikanske skulpture kristalov, protestni ženski marš, trgovina z delikatesami, igralnica, obnovljivi viri energije, podeželska idila, zabaviščni park z vrtiljakom, izbruh vulkana… V vseh teh dolgih letih je Karl Lagerfeld na Chanelovih modnih revijah pokazal že toliko zamisli, da se vsako sezono znova sprašujemo, le česa se lahko ta veliki guru oblikovanja sploh še spomni, ko gre za scenografijo.

Na tokratni Chanelovi modni reviji v Parizu, kjer je ta francoska hiša visoke mode predstavila kolekcijo jesen-zima 2017, smo lahko ugotovili, da je Karlov vrelec idej še vedno dobesedno neizčrpen. Vedno megalomanski Karl je namreč tokrat izkoristil zamisel o turističnih potovanjih v vesolje: na pisto je poslal nič manj kot raketo s prepoznavnim Chanelovim logotipom v obliki obrnjenega dvojnega C, okoli velikanske rakete pa je zbral manekenke in nato raketo na koncu tudi odposlal v zrak, natančneje, pod stekleno kupolo.

Tako je modni lisjak ponovno poskrbel za pravi spektakel na tem za Chanel najpomembnejšem modnem dogodku. Tudi sama kolekcija, ki jo je oblikoval Lagerfeld za Chanel, je bila tematsko povezana z vesoljem in potovanji v vesolje. Videli smo lahko motive astronavtskih oblek, Lune in njenih men; temno modre, bleščeče tkanine pa so spominjale na zvezdnato nebo.

Škornji in ogrinjala so se zrcalili v srebrni barvi, ki jo v popkulturi povezujemo z vesoljsko tematiko. Če odštejemo tokratno tematsko navezovanje na vesolje, je bila kolekcija vseeno zelo nosljiva; kar se silhuet in tkanin tiče, pravzaprav ni tako zelo odstopala od tistega, kar nam Lagerfeld pokaže ponavadi.

Bilo je precej tvida, po katerem slovi pariška modna hiša Chanel, mini oblek v slogu 60. let s širokimi ovratniki, zanimivih dvobarvnih škornjev in sandalov v stilu ‘slingback’. Lagerfeld je pri vzorcih ponovno stavil na karo in pepito ter se tokrat poigral še s potiski in vezeninami s tematiko planetov, zvezd, plovil in vesolja.

Tudi barvna paleta je bila še vedno v prepoznavnem Chanel slogu, torej bela, črna, temno modra barva, vijolični odtenki in zelena s kovinskimi poudarki. Poleg ženskih oblačil je Lagerfeld na pisto poslal tudi nekaj moških modelov.

Sama forma in silhueta sicer nista bili novi, vendar celotna kolekcija še vedno deluje sodobno in obenem tradicionalno, kot je značilno za to ugledno modno hišo s stoletno tradicijo. Kar se tiče izvedbe, so tkanine tako kakovostne in posebne, izdelava oblačil pa tako dovršena, da se s čim takim zlepa nobena druga modna hiša ne more pohvaliti.

 

Foto: Getty Images, New York Post, Vogue, The Telegraph


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam