Kate Middleton je s tem prekršila kraljevi protokol

11. april 2023

Kate Middleton je s tem prekršila kraljevi protokol

11. april 2023

Valižanska princesa je bila na velikonočni maši videti kot iz škatlice, a ena malenkost je še posebej izstopala.

Kate Middleton je čez velikonočne praznike naredila presenetljivo potezo. Prvič, odkar se je leta 2011 poročila s princem Williamom, je v javnosti namreč nosila živo rdeč lak za nohte.

Kraljevi protokol namreč veleva, da je na uradnih dogodkih na nohtih članic kraljeve družine dovoljen le lak v nevtralnih barvah. Kraljica Elizabeta II. je bila recimo od leta 1989 zvesta samo enemu nevtralnemu odtenku laka za nohte: oboževala je znamko Essie in njihov odtenek Ballet Slippers.

Katin je povsem modro opravo popestrila z rdečim lakom za nohte. (Foto: Profimedia)

Prav na to je ob Katinih rdečih nohtih spomnil strokovnjak za protokol in bonton, William Hanson: “Bilo je znano, da kraljica Elizabeta II. ni marala barvnega laka za nohte,” vendar je ob tem dodal, da so velikonočno prazniki “slavje”, in da zato njena izbira ni presenetljiva.

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Spet dvojna merila?

Številni kraljevi oboževalci so pozdravili rdeče nohte valižanske princese, drugi pa so ponovno opozorili na dvojna merila, ki se pojavljajo vse od prihoda Meghan Markle v britansko kraljevo družino.

Ko si je temen lak za nohte namreč privoščila ona, so bile kritike zaradi “kršitve kraljevega protokola” precej glasne. “Zdaj pa je tukaj Kate Middleton, ki nosi rdeč lak za nohte, in nam bodo rekli, kako drzna in pogumna je,” se je glasil eden od komentarjev.

Ni sicer jasno, kaj je Kate nenadoma navdihnilo za rdeč lak, a morda si ob novem monarhu zdaj upa več.

Avtor
Piše

B. G.

Style. Več novic