fbpx

Kate Middleton se je v gozdni opravi vrnila h kraljevim dolžnostim!

Znani

Vojvodinja cambriška je opravila prvo uradno dolžnost po rojstvu princa Louisa in končani porodniški, otroci v gozdni šoli pa so se družbe simpatične članice britanskega dvora nadvse razveselili.

Samo pet mesecev zatem, ko je rodila namlajšega sina, princa Louisa, se je članica britanske kraljeve družine in žena princa Williama vrnila k obveznostim, ki jih vojvodinji cambriški nalaga dvor. Za Kate je to prvi uradni dogodek, ki ga je imela v imenu dvora in niti najmanj ji ni bilo težko obiskati gozdne šole ter vrtov v Paddingtonu blizu Londona, ter si ogledati opravljenega dela, obenem pa mestnim šolarjem dati priložnost, da se poučijo o naravi.

Mlada vojvodinja se je prve naloge po končani porodniški lotila kar sama, brez navzočnosti ostalih članov kraljeve družine. Bila je videti žareča, odlično razpoložena in v vrhunski formi – prava style mama, ki je za to manj formalno priložnost dogodku primerno oblekla topel pulover, Zara kavbojke v ‘bikerskem’ slogu, zeleno kaki jakno za prehodne jesenske dni in svoje najljubše škornje do kolen, ki se jim ne odreče že 14 let.

Kate je obiskala gozdno šolo Sayers Croft Forest School and Wildlife Garden v rekreacijskem parku Paddington Recreation Ground. To šolo v naravi vsako leto obišče na tisoče londonskih šolarjev, ki na ta način spoznavajo naravo, živalske in rastlinske vrste.

Odgovorni za stike z javnostmi v Kensingtonski palači so dejali, da si je Kate lahko prvoosebno ogledala pozitivne učinke, ki jih ima Gozdna šola na čustveno in fizično dobrobit mestnih otrok. Mlada vojvodinja se prizadevno posveča dobrodelnim dejavnostim, ki so povezane z otroki. Tudi zato je skupaj z možem, princem Williamom, njegovim bratom princem Harryjem in svakinjo Meghan Markle pokroviteljica Kraljevega sklada za otroke.

36-letno lepotico, ki je tudi sama mati treh otrok – princa Louisa, šestega naslednika v vrsti za britanski prestol, je rodila 23. aprila, od prej imata z Williamom še 3-letno princeso Charlotte in 5-letnega princa Georgea – že kmalu čaka nova dolžnost, pojavila se bo na dobrodelnem dogodku 10. oktobra ob Svetovnem dnevu duševnega zdravja.

Dva dni kasneje, 12. oktobra, pa se bo pridružila ostalim članom britanske kraljeve družine na praznovanju poroke princese Eugenie, ki si bo s svojim izbrancem Jackom Brooksbankom izmenjala prstana na Windsorskem gradu, v kapeli sv. Jurija (St. George’s Chapel), prav tam, kjer sta si poročne zaobjube izrekla princ Harry in Meghan Markle.

Kate je tako svojo dolžnost opravila samo dobrih pet mesecev po rojstvu zadnjega otroka in si ni vzela običajne 12-mesečne porodniške, kot navadne smrtnice. Naj spomnimo, da se je ljubka vojvodinja v preteklosti na uradnih dogodkih v imenu kraljeve družine pojavila samo šest tednov po rojstvu svojega prvega otroka, princa Georgea in dva meseca po rojstvu princese Charlotte.

 

D. S.

Foto: Town&Country Magazine, Twitter, ITV.com, Popsugar

 


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam