fbpx

Katera je resnična skrivnost Kleopatrine ženstvene moči?

Lepota, Novice, Prva stran

Trik, ki naj bi se ga naučila od prostitutk v Aleksandriji.

Morda je to videz, morda politična moč, vendar je Kleopatra (Cleopatra VII Philopator) imela še en pomemben adut, s katerim je moške v svoji bližini privedla do norosti. To je trik, ki naj bi se ga naučila od prostitutk v Aleksandriji, danes pa se nahaja visoko na lestvici ženskih adutov in v moderni dobi.

Poznane so nam Kleopatrine spretnosti zapeljevanja, znana so velika imena v zgodovini, ki jih je očarala s svojim videzom, znano je tudi to, da je svoje telo negovala z oslovskim mlekom in ga depilirala z voskom. Lasišče je negovala z olji ter nosila zapeljivo črnilo okoli oči. No, malo manj znana pa je ena od največjih skrivnosti, s katero je hipnotizirala vse okoli sebe – njen vonj.

Preberite tudi: Lepotne skivnosti Monice Bellucci

ku

Kot je znano, je bila Kleopatra ena izmed tistih, ki se je med prvimi začela spogledovati s parfumi v obliki eteričnih olj in čeprav je uporabljala veliko kombinacij zapeljivih vonjav, je odkrila, da se niti en moški ne more upreti enemu vonju.

Skrivnost je v olju jasmina, eteričnem olju, ki ima še vedno visoko ceno in katerega je Kleopatra, po nasvetu aleksandrijskih kraljic noči, uporabljala v majhnih količinah – kapljico na področju prsnega koša in kapljico na vratu, blizu las. Poleg tega se nikoli ni kopala v kopeli brez dodatnih dišav eteričnih olj. Na splošno je za to drago eterično olje značilno intoksikacijsko, evforično in afrodizijsko delovanje. Podobno kot vrtnica je jasmin primeren za zdravljenje ženskega reproduktivnega sistema. V tradicionalni medicini so ga uporabljali za lajšanje poroda tako, da so z njim masirali porodnice po predelu križa in abdomna v zgodnji fazi poroda. Blaži namreč bolečine in jača koncentracijo ter pomaga izločiti placento. Psihološko jasmin vzpodbuja evforijo, pomaga obnoviti samozavest in optimizem. Greje in odpira potlačena čustva. Povezujejo ga tudi z intuitivno modrostjo.

Torej, če želite biti zapeljivi, kot Kleopatra si privoščite steklenico čistega eteričnega olja jasmina in počasi, kapljico po kapljico dolijte strast v vašem razmerju ali zakonu. 🙂

Foto: Pinterest


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam