fbpx

Katere lepotne rutine nikoli ne smemo izpustiti?

Izbor urednice, Lepota, Novice, Prva stran

Kadar pustite ličila čez noč na obrazu, vam to lahko prinese več škode, kot si lahko mislite!

Predstavljamo vam nekaj razlogov, zakaj te večerne rutine ne smete nikoli izpustiti.Verjamemo, da ste se z dejstvom, da nikoli ne smete v posteljo, ne da bi si pred tem odstranili ličil, že sprijaznili.

Ličila, ki ste jih po nesreči pustili na obrazu čez noč, vam lahko povzoričijo več škode, kot si lahko zamislite.

Akne

Če ste mislili, da so akne samo težava najstnikov, ste se zmotili. Zaprte pore, ki jih povzročajo ličila, navadno privedejo do mozoljev in raznih vnetij.

Staranje

Znanstveno je dokazano, da se koža vsako noč obnavalja, zato se bo hitreje starala, če je zvečer ne očistimo. Koža bo postala siva in brez sijaja, prav tako pa se bodo gubice hitreje pojavile. Prav to je eden izmed razlogov, da si morate vsak večer vzeti nekaj minut za čiščenje obraza.

Regeneracija kože

Kot smo že zapisali, se koža obnavlja vsako noč, njene celice se ponoči hitreje regenerirajo in pri tem procesu odstranjevanje ličil pripomore zelo veliko. Prav tako ne smete pozabiti na obraz nanesti vlažilne kreme.

Alergije

Vaša koža je lahko nagnjena k alergijskim reakcijam, kljub temu, da vidnih simptomov še niste opazili. Spanje z ličili vam lahko povzoroči resne težave. Simptomov pogosto ne opazimo takoj, ampak s časom se lahko pojavi srbečica in rdečica.

Pigmentacija kože

Ste že kdaj opazili temne madeže, ki jih nekatere ženske niti s pomočjo najboljših korektorjev ne morejo skriti? Njhov pojav ni vedno povezan s prepogostim izpostavljanjem soncu ali procesom staranja. Pigmentne lise so lahko tudi posledica kronične alergijske reakcije, če kože ne čistimo dnevno in na pravilen način.

Izsušene ustnice

Tudi če ostanki šminke ali lip glosa očem niso več vidni, vaše ustnice še naprej dehidrirajo, kar lahko pripelje do suhih in razpokanih ustnic.

Črni kolobarji pod očmi

Če na obrazu puščamo ličila, bodo kolobarji pod vašimi očmi, postali še temnejši. Z drugimi besedami: na poti so temni in izbočeni podočnjaki.

 

Izpadanje trepalnic

Nikoli ne pustite čez noč maskare na trepalnicah! Maskara se čez noč posuši, kar povzroča izpadanje trepalnic, vaše veke pa postanejo razdražene in zabuhle. Za odstranjevanje maskare priporočamo bombažno blazinico, s pomočjo katere z mehkimi in nežnimi gibi navzdol, naredite še najmanj škode.

 

Foto: Imaxtree


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam