fbpx

Katere trendi modele z ravnim podplatom priporoča slavni ortoped?

Lifestyle, Moda, Novice, trend, Ženska moda

Trendi za pomlad 2019 poleg visokih pet vključujejo tudi obutev ravnih podplatov, toda dr. Miguel Cunha meni, da so nekateri modeli slabši za zdravje stopal. Kako jih je ocenil?

Veliko žensk občuduje sandale in salonarje z visoko peto, ki so videti tako stajliš in elegantno v modnih revijah ter izložbah, pri tem pa pozabljajo, v kakšni obutvi v resnici večino dneva in tedna preživijo – in to so kajpada udobni ter praktični čevlji ravnih podplatov.

Naj vas ne skrbi, da boste z njim kaj manj modne ali v trendu, saj se dobro podajo k vsakemu slogu oblačenja in izvrstno kombinirajo na vsak outfit. Vseeno pa tudi neprestano nošenje ravnih podplatov ni optimalno za zdravje stopal, opozarjajo ortopedi.

Newyorški specialist za zdravje stopal in ustanovitelj podjetja Gotham Footcare dr. Miguel Cunha je glede na prevladujoče modne trende pomlad 2019 za spletni portal WhoWhat Wear opisal, katere čevlje bi vam priporočil in katerim bi se morale izogibati. Tudi ocenil jih je, s šolsko oceno od 1 do 5.

# Balerinke

O balerinkah ima večina ortopedov deljeno mišljenje. Redko nudijo dobro oporo in središče telesne teže premaknejo nazaj, kar lahko povzroči bolečine v stopalih, pomanjkljivo je tudi njihovo blaženje pri stiku s podlago, zato se kolena, hrbet in stopala bolj nagarajo. Če nosite balerinke, izberite take, ki so v sredinskem delu ojačane s podporno blazinico.

Ocena: 3/5

# Zaprti natikači

Model, ki kotira visoko med trendseterkami, pri newyorškem ortopedu ni dobro zapisan. Zanj so najslabša izbira, ker ne dajo dovolj podpore petam, zaprti del pri prstih pa lahko poslabša ali celo deformira stopalo. Izbirajte natikače z vsaj malo pete.

Ocena: 1/5

# Mary-Jane model

View this post on Instagram

Mornings☕️

A post shared by Emili Sindlev (@emilisindlev) on

Retro model, ki je priljubljen med Instagramerkami, bi lahko bil vodilni hit spomladi 2019 na ulicah. Dr. Cunha jih ceni malo bolj, kot blaerinke, ker dajejo podporo vrhu stopal.

Ocena: 4/5

# Orientalski natikači Babouches

View this post on Instagram

This was summer. #brownandblissBarbados☀️

A post shared by Lisa Folawiyo (@lisafolawiyo) on

Dr. Miguel Cunha je modelu, ki ga je nosil že Aladin iz pravljice o čarobni svetilki, podelil drugo najvišjo oceno. Tradicionalni maroški natikači sploh niso slab izbor, to pa zaradi malce višje pete. Edina slaba točka je, da tudi zadnjega dela stopal ne stabilizirajo povsem.

Ocena: 4,5/5

# Mokasini

View this post on Instagram

Bonjour bonjour

A post shared by Leia (@leiasfez) on

Mokasini so po mnenju dr. Cunhe odlična alternativa visokim petam, saj so videti enako elegantno. Dobro absorbirajo udarce pri hoji, so iz trdnejšega materiala in dajejo tudi stransko oporo.

Ocena: 5/5

D. S.

Foto: WhoWhatWaer, Instagram, Poppy Barley


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam