fbpx

Katere vitamine uporabljamo pri negi kože?

Lepota, Novice

Vemo, da naše telo obožuje in potrebuje vitamine, mogoče pa ne veste točno, kateri se uporabljajo za nego obraza. Tu je pomoč!

Vitamin A pogosto imenujemo vir mladosti. Od vseh vitaminov, ki so v izdelkih za nego kože, je največ znanstvenih dokazov za učinkovitost prav tega vitamina. Spada v skupino retinoidov, najbolj pogosto se uporablja v obliki retinola. Vitamin A je pomemben za obnovo in vzdrževanje zdrave kože, uporabljamo ga kot kremo in je odličen za zmanjšanje gub in aken.

Vitamin B ima veliko “podkategorij”, ko pa govorimo o negi obraza, sta B3, biotin in B12. To so izjemno močni antioksidanti, ki preprečujejo izgubo vode in krepi kožo ter jo naredijo bolj odporno.Vitamin B se nahaja v jajcih, zelenjavi, polnozrnatih žitaricah, piščancu, ribah in mleku.

O vitaminu C je znano skoraj vse. Je eden izmed najmočnejših antioksidantov, ki se uporabljajo v negi obraza in je velik sovražnik staranja. Dermatologi ga uporabljajo pri strokovnih tretmajih, prav tako pa je priporočljiva domača uporaba. Je ena izmed redkih sestavin, katerih učinke je lahko hitro opaziti.

Medtem ko Vitamin C v obliki krem ​​spodbuja svež videz kože, hrana, bogata z vitaminom C, osveži kožo od znotraj. Živila, bogata z vitaminom C so vse vrste citrusov (limona, grenivke, pomaranče), zelenjava, kot so paprika, brokoli in listnate zelene vrtnine. Ta živila vsebujejo visoko vsebnost vitamina C, če pa niste prepričani, ali uporabljate vitamin C v zadostnih količinah, razmislite še o uživanju prehranskih dopolnil.

Vitamin E najdemo v svoji koži. Znano tudi kot tokoferol, prav tako spada v skupino antioksidantov, sončno sevanje pa bistveno zmanjša njegovo raven v koži.
Dokazano vpliva na zmanjšanje škode, ki jo povzroča onesnaževanje okolja, znan pa je tudi po odličnem vlaženju. Vitamin E je mogoče najti v skoraj v vseh živilih, od orehov, oliv, do špinače.

 

Foto: Pinterest


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam