fbpx

Kdo je Colette?

Izbor urednice, Moda, Novice, Prva stran

Pred kratkim je v modnem svetu odjeknila novica o zaprtju ene izmed najbolj priljubljenih pariških destinacij.

Madame Colette z vso pravico nosi naziv revolucionarke in vizionarke. Odprla je prvi konceptni butik v času, ko je bilo to še čisto nepredstavljivo.

Ko je pred kratkim v modnem svetu odjeknila novica o zaprtju ene izmed najbolj priljubljenih pariških destinacij, so nekateri ostali brez besed. Resnica pa je, da bo dvajsetih turbulentnih letih Colette zapira svoja vrata, 8.000 kvadratnih metrov na Rue Saint Honoré 213, pa je prevzel še eden modni velikan, Saint Laurent.

Medtem, ko mediji in ljubitelji mode o zaprtju pišejo v užaloščenih tonih, je toliko bolj neverjetna novica, da se lastnica za zaprtje ni odločila zaradi finančnih razlogov. Colette je tudi v zadnjem času imel zavidljive poslovne rezultate, marčevsko praznovanje dvajsetega rojstnega dneva, pa prav tako ni dalo slutiti, da se v ozadju dogaja nekaj dramatičnega.

Zdi se, da se je Colette, ki velja za zelo realno gospo, ki je leta 1997 odprla eno izmed najbolj uspešnih veleblagovnic, odločila, da se zgodba mora končati takrat, kadar je na višku uspeha.
V uradnem sporočilu so zapisali:

“Po dvajsetih čudovitih letih bo Colette 20. decembra zaprla svoja vrata. Gospa Colette Roussaux v svojem življenju odpira novo poglavje, Colette pa brez Colette ne more obstajati.”

Njena ideja o združevanju dragih in poceni kosov je v poznih devetdesetih zvenela zelo nenavadno, vendar je Colette v svoji veleblagovnici ponujala poleg Comme des Garçons modelov, ročne ure Casion, glasbene albume in Kiehl’s kozmetiko.

Ponudba je vedno vsebovala nova imena in nekatera sodelovanja s priznanimi oblikovalci so pritegnila ljubitelje mode s celega sveta. Colette je kmalu postala njihov priljubljeni cilj, saj si v njem vedno našel nešteto navdihov in inovacij.

Colette je v posel kmalu vpeljala svojo hčer Sarah Andelman, ki je veleblagovnico vodila zadnja leta.

Colette Roussaux in Adele Andelman

Odločitev o zaprtju pa je pojasnila z besedami:

“Colette je za nas zelo osebna stvar in imena ne želimo kar teko prepustiti drugim. Želimo, da je ta zgodba nam in našim strankam za vedno zapisana kot čudovit spomin.”

 

Foto: Pinterest


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam