fbpx

Kilogrami gor, kilogrami dol … vsako leto znova!

Domača scena, Lepota, Novice, PR novica, Prva stran

Končajte večni boj s kilogrami!

V Termah Šmarješke Toplice vam pri hujšanju pomagajo vrhunski strokovnjaki, z njihovo pomočjo pa se zanesljivo izognete pastem, zaradi katerih hujšanje po navadi ni uspešno – učinku jo-jo, napadom lakote, dehidriranosti in izgubljanju mišic.

Rezultat programa hujšanja SlimFit  je zato osupljiv: ne samo, da izgubite odvečno težo, ampak ob tem pridobite zdrave življenjske navade, okrepite telo in trajno obdržite lepšo postavo.

V Terme Šmarješke Toplice prihaja vedno več gostov, ki se za hujšanje odločijo zato, ker imajo težave z zdravjem. Najpogostejše težave, ki spremljajo goste s preveliko telesno težo, so previsok krvni tlak, zasoplost, težave s hrbtenico, bolečine v kolenih, otekanje nog in diabetes. Pogosto se borijo z brezvoljnostjo in nizko samopodobo pa tudi z zakoreninjenimi navadami, ki prekomerno težo in težave z zdravjem samo še povečujejo.

Najprej k zdravniku

Ko težave z zdravjem že nastopijo, je nujno, da hujšanje nadzira zdravnik. V Termah Šmarješke Toplice najprej pri kardiologu opravite EKG in obremenitveno testiranje srca (ergometrijo). Preiskava pokaže morebitno tveganje in postreže z informacijo, do kakšne obremenitve je gibanje še varno in kurjenje maščob optimalno. Ugotovitve upoštevajo pri načrtovanju programa hujšanja, in če je potrebno, tretmaje prilagodijo.

Za goste, ki hujšajo ali so na postu, je na voljo posebna, zelo prijetna restavracija s kaminom in teraso.

Prehrana po vaši meri, brez lakote

Skoraj dvajsetletne izkušnje in več kot 15.000 gostov, kolikor jih je v šmarjeških termah uspešno shujšalo, potrjujejo, da se je pri prehrani treba držati naslednjih pravil:

  • Stradanje je škodljivo, zato lačni ne smete biti. Jesti je treba večkrat, petkrat na dan, a manjše količine in čim bolj kakovostno hrano. Prenizek dnevni vnos kalorij ni zdrav pa tudi učinkovit ni. To velja še posebej za starejše – zanje je lahko premalo kalorična dieta celo nevarna.
  • Ni se treba siliti z okusi, ki vam niso všeč. S prehransko svetovalko boste najprej izdelali seznam, kaj radi jeste in česa ne. Upoštevajo tudi intolerance, alergije, zdravnikova priporočila in vaš prehranski slog (npr. vegetarijanski). Kuharji pripravljajo jedi posebej za vas, prehranska svetovalka pa vam za domov pripravi jedilnike, v katerih so upoštevane vse vaše posebne zahteve.
  • Za uživanje jedi si je treba vzeti čas. Jejte sproščeno in grižljaje temeljito prežvečite, saj le tako aktivirate encime v slini, ki sodelujejo pri presnovi.
Če se hranimo stoje in nezavedno, se nam hrana hitreje »obesi na telo«. Jejmo sede, počasi, in vsak grižljaj temeljito prežvečimo.

Gibanje, ki ga boste vzljubili

Cilj naj bo izgubljanje maščobnega tkiva, ne izgubljanje teže. Če izgubite 4 do 5 kilogramov na hitro, s stradanjem, ste telesu naredili veliko škode, koristi pa nobene. Izgubili ste predvsem vodo, verjetno tudi nekaj mišične mase, a skoraj nič maščobnega tkiva. Za trajen rezultat je potreben drugačen pristop. V Termah Šmarješke Toplice se zato osredotočajo na kurjenje maščobnega tkiva, s hkratnim ohranjanjem ali celo krepitvijo mišičnega tkiva. Porabnik kalorij so namreč mišice in s krepitvijo mišic se dviguje bazalni metabolizem. Več mišic imate, več kalorij bo vaše telo porabilo.

Idealna metoda za krepitev mišic in odpravljanje maščobnega tkiva pa je gibanje. In spet velja pravilo: najučinkovitejša je tista vadba, v kateri uživate. V šmarjeških termah boste vadili na sto in en način: v termalni vodi, v naravi, v telovadnici, v višinski sobi, ob glasbi, ob gledanju filmov v IR sobi, intenzivno ali ležerneje. Pomembno je, da gibanje vzljubite in da doma enako nadaljujete.

Trenerji vas bodo naučili, pri kakšni obremenitvi bo vaše telo porabljalo največ maščob, katere vaje izvajajte, da boste preoblikovali postavo, in kako vaditi, če imate omejitve zaradi zdravstvenih težav.

Danilo Radoševič, dr. med., specialist interne medicine: »Z zmanjšanjem telesne teže razbremenite hrbtenico, gibala, srce in žile. Manjša je tudi verjetnost za nastanek diabetesa tipa 2.«

Recite bobu bob

Najbrž ste že sami ugotovili, da so različne tolažbe, zakaj ne morete shujšati, le izgovori, ki rešitev problema prelagajo na jutri. A enkrat se bo treba odločiti. Najbolje čim prej, še preden nastopijo resnejše zdravstvene težave. S pomočjo strokovnega tima v Termah Šmarješke Toplice boste že v 7 dneh stopili kar nekaj kilogramov maščobe, zmanjšali obseg pasu, okrepili mišice in s tem povečali moč. Domov boste šli samozavestnejši in gibčnejši, z močno voljo in veliko energije.

Terme Šmarješke Toplice

In kar je najpomembnejše – vzljubili boste drugačne, bolj zdrave navade, zato boste lahko hujšanje uspešno nadaljevali tudi doma.

Se vam zdi, da vam je nagnjenost k debelosti zapisana v genih? V Termah Šmarješke Toplice lahko naročite gensko analizo in hujšanje nato prilagodijo vašim genom. Pozanimajte se: vitarium@terme-krka.si ali 07 384 34 38.

Več informacij o programu zdravega hujšanja SlimFit, najdete tu.

 

Foto: arhiv Terme Šmarješke Toplice


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam