fbpx

Kim Kardashian kot Jackie Kennedy na kontroverzni naslovnici buri duhove

Dogodki, Dogodki, Izpostavljeno, Lifestyle, Moda, slider, Tuja scena, Zanimivosti, Znani

Ko Kim K. razglasite za novo prvo damo in jo slikate na enak način, kot so J. Kennedy, lahko verjamete: reakcije bodo burne!

Dajte ritasto in prsato Kim K. na naslovnico ter v editorial, oblečeno in stilirano kot Jacqueline Kennedy in lahko ste prepričani, da bo to pri mentalno zdravih posameznikih povzročilo nemalo zgražanja… Naslovnica zadnje številke revije The Interview je naredila točno to: dvignila je prah.

Američane moramo po svoje razumeti: nikoli niso imeli kraljeve družine, zato je družina mogočnežev in vplivnežev, kot so bili Kennedyji, še najboljši približek tega. Američani se ‘palijo’ na svoje predsednike in prve dame… Kar poglejte obsesijo s Trumpom, pa ne le zaradi njegovih znamenitih rušilnih izjav.

No, če se vrnemo h Kennedyjem, ti za povprečnega Američana ali ‘rednecka’ predstavljajo simbol političnega vpliva, moči, imenitnosti, elegance in materialnega blagostanja. Pa čeprav je bila Jackie nesrečna kot le kaj in jo je mož ves čas varal. Velika ameriška tragedija – mož konča s kroglo v prsih, stokrat varana žena postane mikavna in skrivnostna vdova… kako zelo popkulturno.

Dva nasprotna svetova

Tu je kajpak še ameriška obsesija s slavnimi: in če je lahko kaj nasprotnega od Kennedyjev v vseh pogledih, je to cenena ‘reality show’ flenča tipa Kim Kardashian. Čeprav se moramo strinjati s pregovorom, da tudi, če plastiko premažemo z zlatom, je v osnovi spodaj še vedno – plastika, je treba resničnostni zvezdnici priznati dvoje: smisel za provokacijo in zaslužek. Ampak mislimo, da imajo za slednje smisel predvsem PR agenti, ki usmerjajo družino Kardashian-Jenner.

Kakorkoli, tu jo imamo: Kim K. West, ki je posnela modne fotografije s svojo hčerko North West in skupaj sta skopirali najbolj zgodovinske modne trenutke pokojne prve dame ZDA. Čisti copy-paste, posnemanje pa Kim K. seveda obvlada, medtem, ko ji originalnosti občutno primanjkuje.

Medtem, ko se mi zgražamo in pljuvamo po njej, Kim že služi milijončke s 14. sezono reality showa. Ampak, veste, Kim vseeno ni perla. Je preprosto produkt svojega časa, ti novi časi, ki jim narekujejo smer in tempo samo še mediji ter resničnostni šovi in družbena omrežja, pa so blago rečeno topoglavi – skratka, tisti, ki še vedno mislimo, da Kim ne bi mogla nikoli stopiti v salonarje kakšne Jackie K., se lahko kljub vsemu potrepljamo po rami – še vedno smo umsko zdravi.

 

Foto: Justjared, The Interview


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam