fbpx

Kimono ostaja! To so najboljši modeli za jesen 2017

Lifestyle, Lifestyle, Moda, Novice, Prva stran, trend, Zanimivosti, Ženska moda

Z njimi smo začeli pomlad, nadaljevali v poletje in tudi jeseni ne bodo šli nikamor, o čemer že pričajo izložbe trgovin.

‘It’ modni kos, ki ga v zadnjih nekaj sezonah niste mogle spregledati? Govorimo o kimonu, katerega prihod na veliki modni oder so napovedali že lansko jesen. Svojo ‘premiero’ je v mnogih oblikah doživel že letos spomladi, zaradi praktičnosti in vsestranskosti ter možnosti kombiniranja se je obdržal tudi v letošnje poletje.

A ne le v poletje: kot je videti iz številnih aktualnih modnih editorialov in novih kolekcij, ki že prihajajo v trgovine z oblačili, bo kimono ostal naš spremljevalec tudi v jesenskih mesecih, ki so pred nami.

Kaj je tisto, kar je kimono, tradicionalno oblačilo Japonk, naredilo tako priljubljeno na vseh koncih sveta? Zakaj ga nosijo tudi fashioniste, ki se udeležujejo tednov mode? Kimono v sodobni verziji, daljši ali krajši različici in s številnimi potiski, predstavlja oblačilo, s katerim izstopate iz množice.

Obenem je vsestransko, kar so modne navdušenke pokazale tudi med letošnjimi počitnicami na raznoraznih plažah po svetu in ga nosile ogrnjenega čez kopalke.

Bershka

Jesenska moda je kimono torej obdržala – združuje ga z drugimi oblačili, ki jih že imate v omari, ali pa jih boste še kupile. V mislih imamo seveda kombiniranje k drugim oblačilom in slojenje. Lahko ga ogrnete čez jeans in navadno majico, pa bste že videti nekaj posebnega. Lahko ga seveda nosite tudi preko oblek.

Antonio Marras, jesen-zima 2017/18

Zara, nova kolekcija

Kimono pa med nas to jesen prihaja tudi v novih različicah, kot kombinezon ali bluza, katere konce boste zvezale v pentljo ali vozel. V slikovnem gradivu pa vam predstavljamo samo nekaj namigov, ki so nas navdušili, od high-street fashion znamk, kot sta Zara in Bershka, do prestižnih znamk, kot je denimo Antonio Marras…

 

Foto: The Business of Fashion, YouTube, Pinterest, Style Report magazine, Vogue


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam