Klasične sladice v moderni preobleki

13. december 2023

Klasične sladice v moderni preobleki

13. december 2023
Foto: Instagram @dolcela.hr

Klasične sladice v moderni preobleki

13. december 2023

Moda se nenehno posodablja in modernizira, zakaj se ne bi tudi slaščice. Izbrali smo 3 klasične sladice, ki jih lahko pripravite drugače kot sicer.

In ker smo seveda zaposleni in vedno na tesno s časom, vas bo rešila Dolcela z mešanicami za najlepše praznično (in vsakodnevno) sladkanje. Izbrali smo njihove mešanice za tri sladice: tiramisu, kremne rezine in čokoladne muffine. Mešanice so namreč popolne za hitro pripravo sladic, prav tako pa jih lahko uporabite za druge sladice. Kako? Preverite spodaj!

Italijanska sladica po ameriško

Dolcela mešanico za tiramisu, klasično italijansko sladico s kavo lahko uporabite za pripravo mnogih sladic. Ena izmed njih je cheesecake torta, ki izvira iz Amerike. Kako jo pripravite? Namesto klasične kreme, ki je narejena iz svežega mehkega sira, uporabite kremo za tiramisu. Spodnji del oz. biskvit pripravite po želji, lahko uporabite običajne kekse z maslom, vaniljev biskvit ali pa značilne piškote za tiramisu. Ne pozabite na kakavov posip in nova različica tiramisuja je pripravljena!

Če ste sicer vajeni tiramisuja kot takšnega, pa bi želeli samo malce nadgraditi videz, lahko preizkusite s to jagodno tiramisu rulado. Na dno postavite bebe piškote napojene s kavo ali kakavom ter jih na debelo v obliki trikotnika premažite s kremo iz mešanice Dolcela. V kremo še prej vmešajte na koščke narezane jagode. Nato ob strani dobljene piramide položite še po eno plast piškotov na vsako stran. Sladico zaključite s kupčki kreme in jagodami na vrhu.

Foto: Instagram @dolcela.hr

3 nove različice čokoladnih muffinov

Muffini so zagotovo ena izmed sladic, ki se jih večina ljubiteljskih slaščičark najprej loti. Da pa ne bo ostalo le pri tem, imamo za vas kar tri super ideje. Mešanico Dolcela za čokoladne muffine lahko uporabite namesto običajnega čokoladnega biskvita, ki ga lahko uporabite v nešteto različicah, od tort, peciva s sadjem in smetano, do rulad in sladic v lončkih.

Foto: Instagram @dolcela.hr

Še ena izmed sladic, ki bodo navdušile vas in vaše goste, pa so te elegantne dvobarvne parfe tortice. Spodnji del, čokoladni biskvit je narejen z mešanico Dolcela, zgornji del pa z mešanico Parfe kreme, pri čemer se v notranjosti skriva lešnikov namaz. Čokoholiki jo na koncu prelijte še s čokolado, recept pa najdete v spodnjem videu.

Foto: Podravka

Če obožujete makrone, pa niste najbolj vešči v peki, izberite Style muffin makrone. S pomočjo mešanice za čokoladne muffine po enakem postopku kot za muffine pripravite testo. Maso na pladenj nanesite v kupčkih in posujte s čokoladnimi zvezdicami. Ko so čokoladni piškoti pečeni, na enega nanesite poljubno kremo in nanjo položite še en piškot. V kolikor nimate časa za pripravo kreme, pa lahko pojeste kar te nastale piškote.

Foto: Podravka

Medene kremšnite in tart

Le kdo ne obožuje klasičnih kremšnit oz. kremnih rezin z vaniljevo kremo in smetano? Če ste razpoloženi za sladko ustvarjanje, lahko s pomočjo mešanice za kremne rezine Dolcela ustvarite svojo različico torte medenke. Specite tanek vaniljev biskvit z medom, na katerega namažite med in nato še kremo za kremne rezine. To ponovite še dvakrat in torto zaključite z zadnjim slojem biskvita. Po vrhu potresite s sladkorjem v prahu in postavite torto v hladilnik za vsaj 2 uri.

Foto: Podravka

Praznike lahko popestrite še s prefinjenim jagodnim tartom. V modelčku za tart specite krhko testo za pite, ki ste mu dodali še vaniljev ekstrakt. Ko se testo ohladi, nanj nanesite Dolcela kremo za kremne rezine ter okrasite s poljubnim sadjem. Lahko izberete jagodičevje, tropsko sadje, povsem po želji ali glede na letni čas. Če boste sladico pripravljali za božične praznike, lahko razmislite o naribanih jabolkah, ki bodo dodale sočnost in cimetu, ki bo v spomin priklical najbolj prijetne praznične trenutke.

Foto: Instagram @njam.i.njam

Style. Več novic