fbpx

Kljub pavzi od ličil je naša koža videti slabša, kot prej … Zakaj?

Lepota

Čeprav je za nami že nekaj tednov socialne izolacije, smo še vedno v fazi prilagajanja novim razmeram. Pomembno je, da tudi med štirimi stenami obdržimo znano, standardno rutino. Nekatere uspešno prakticiramo, medtem ko so se nekatere preprosto izgubile …

Ostajanje doma je povezano tudi z nošenjem ličil, zakaj bi se ličili, če res ne hodimo nikamor? Ob dejstvu, da se na naših kozmetičnih torbicah počasi že nabira prah, se je najprej zdelo, da bo  #nomakeup odlična priložnost, da se koža preprosto odpočije od vsakodnevnih ličil in se popolnoma regenerira.

Toda namesto da koža poka od zdravja in čudovitega sijaja, je naš obraz videti bolj utrujen, kot kdajkoli prej. Koža je siva in precej suha in videti je, da jo je treba nujno vrniti v življenje.

Zakaj?

Kar se danes dogaja z našo kožo, je velika dehidracija, ki je posledica tega, da ostajamo doma.

Ko preživljamo dneve v zaprtih prostorih, je obraz navadno izpostavljen suhemu zraku, naša koža pa zahteva veliko bolj kakovostno »steklenico vode«, kot pa mu ga namenjamo ob običajni skin care rutini.

Čeprav je naš obraz čist brez ličenja, še ne pomeni, da ne potrebuje bogatejšega in intenzivnejšega vlaženja. In to morate svoji koži dnevno ponuditi!

Foto: Instagram


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam