fbpx

Ko se ljubezen konča: Kako lahko nekoga zares pustite, da odide za vedno?

Odnosi

Ločitve so zelo boleče, še bolj boleče pa je, da za vsako ceno poskušate reševati nekaj, kar nima rešitve.

Ne glede kako ste si želeli, da vaša ljubezen traja večno in je napolnjena z ljubeznijo in razumevanjem, včasih to ni mogoče. Izhod iz ljubezenske zveze ni nikoli preprost, ne glede na to, čigava pobuda je bila in koliko časa je trajala.

Resnično življenje ustvarja in razkriva stvari o ljudeh, s katerimi se preprosto ne moreš več spoprijeti. Včasih se zveza konča pod vašimi pogoji, medtem ko se v drugih primerih za razhod odločijo partnerji.

Kakor koli že – kaj je tisto, kar morate vedeti, če nekoga izpustite iz svojega življenja.

Sprejmite dejstvo, da imate nadzor nad svojimi dejanji

Če ste se odločili, da končate ljubezensko zvezo, nima smisla odlašati in se zakopati v nesmiselna dejanja. Misel, da naredite vse, kar je v vaši moči, da se druga stran počuti manj zavrnjena, sploh ni produktivna.

Če predpostavimo, da gre za razhod med dvema odraslima, psihologi svetujejo, da ne izgubljate časa in energije za spreminjanje mnenja o sebi v očeh druge osebe. Osredotočite se nase, saj ste najbolj pomembni.

Naslonite se na prijatelje in družino

Po razhodu poiščite podporo prijateljev in družine. Čeprav se vam zdi, da jih izkoriščate, jim dejansko lahko zaupate, ko jih najbolj potrebujete.

Po dolgi zvezi ni lahko biti sam in potrebujete nekoga, ki vas bo spomnil, zakaj ste se razšli in vam povedal, da je popolnoma v redu, da se počutite zlomljeni in izgubljeni.

Sprejmite življenje po razhodu

Ne glede na to, kako dolgo je zveza trajala, verjamemo, da vam je nekaj pomenila. Zato vrnitev v življenje ped zvezo ni mogoča. Morate naprej. Bistvo je, da sprejmemo življenje po zvezi. Zdaj ste druga oseba, z eno izkušnjo več.

Če menite, da ste na neki način s svojim vedenjem prispevali k razhodu, poiščite načine, da v prihodnosti ne ponovite istih napak. Ozavestite sebe in svoja dejanja.

Ne zahtevajte od sebe, da boste razmerje čez noč preboleli. To se bo zgodilo, ko boste pripravljeni.

Foto: Instagram, profimedia


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam