fbpx

Ko se srečata dva svetova: Menopavza in nega kože

Lepota, Obraz, PR novica, Prva stran, slider

Kot ste že uganili, hormonske spremembe igrajo veliko vlogo pri spremembah na koži. Dvig hormona testosterona povzroča akne …

Je bila ta gubica tukaj že včeraj? Najpogosteje se pojavlja med 45. in 55. letom, pri vsaki ženski pa se pojavi v drugačni obliki. Hormonske spremembe v menopavzi lahko povzročijo različne težave s kožo, od aken, ki jih niste imeli niti v puberteti in tudi gube, ki se pojavijo tako rekoč čez noč. Da bi se počutili dobro v svoji koži, je pomembno, da ostanete pozitivni, mi pa smo za vas smo pripravili nekaj nasvetov, s katerimi lahko vrnete svoji koži ravnotežje.  

Verjetno, z izjemo časa pubertete, ni zahtevnejšega obdobja za kožo, kot je čas menopavze. Kot bi se borili proti naravi, se koža sooča tako z aknami kot tudi gubami, kar predstavlja oviro pri izbiri prave nege, da bi bili videti kar najboljše.

Kot ste že uganili, hormonske spremembe igrajo veliko vlogo pri spremembah na koži. Dvig hormona testosterona povzroča akne, ne samo na obrazu, temveč tudi po hrbtu in dekolteju. Potem pa je tukaj še stres, ki dodatno vpliva na poslabšanje stanja.

Prav te hormonske spremembe, ki povzročajo težave že v času pred puberteto pa po drugi strani povzročajo padec kolagena in elastina ter tanjšajo povrhnjico in s tem povzročajo gube. Ženske v tem času opažajo, da koža ni več tako sijoča in postaja vse bolj ohlapna. Veliko jih pove, da se posledice kažejo tudi na laseh, ki se tanjšajo, nohti pa postajajo lomljivi.

Kaj torej moramo storiti ženske? Čeprav se zdi, da je stanje skoraj brezupno, pa lahko naredite veliko, da bo stanje vašega telesa in kože spet v ravnovesju.

Vadba

Redna vadba je pomembna v vseh obdobjih, v času menopavze še toliko bolj. Priporočljivo je, da ženske po 35. letu in starejše vadijo vsak dan 20 do 30 minut. Z redno vadbo se poveča cirkulacijo in s tem se nahranijo vse celice s kisikom. V vadbo vključite tudi uteži in ne bojte se, da bi postali mišičasti, saj je z leti pridobivanje mišične mase vse težje. Počutili se boste boljše, hvaležna pa vam bo tudi koža.

Prehrana

Ste to, kar jeste in to je še posebej pomembno v času menopavze. Estrogen pomaga uravnavati telesno težo, z vstopom v pred menopavzo pa ga telo proizvaja vse manj, zato je težje vzdrževati ustrezno telesno težo. Pri tem sta gibanje in prehrana ključnega pomena.

Približno trideset odstotkov kaloričnega vnosa naj predstavljajo ogljikovi hidrati, večina naj bo iz sadja in zelenjave. Jejte veliko zelene zelenjave. Štirideset odstotkov kaloričnega vnosa naj predstavljajo beljakovine, preostalih trideset odstotkov pa zdrave maščobe. Čim manj solite hrano, saj to vpliva na zadrževanje vode v telesu.

Voda

Čarobni eliksir ima spet pomembno vlogo. Če pravila osmih kozarcev do zdaj niste upoštevali, je v času menopavze skrajni čas, saj se bo tako koži povrnil sijaj.

5 korakov, ki jih mora pri negi kože upoštevati ženska v menopavzi

Tako kot je pomembno tisto, kar gre v vaše telo, je pomembno tudi tisto, kar gre na vaše telo. Izbira pravih izdelkov za nego kože je bistvenega pomena.

 Čiščenje

Pravilno čiščenje je pomembno, saj kožo pripravi na nadaljnjo nego.

Pravilna izbira kreme

Med menopavzo koža pogosto postane suha. Uporaba ustrezne vlažilne kreme bo pomagala proti izgubi vlage v koži in jo tam tudi zadržala.

Da bi kožo nahranili in obdržali njeno vlažnost, izberite dobro dnevno, nočno kremo in serum.

Piki Zrim, modni blogerki, ki jo lahko spremljate na blogu The 50th Avenue, je na kožo pisana nega Neovadiol – ta je izvrstna izbira za nego kože v menopavzi, saj blaži njene znake:

»Trenutno sem v zelo posebnem obdobju telesnih sprememb, ki jih prinaša menopavza. Moja koža je postala zahtevnejša, izgublja kakovost, pogosto je izsušena. Z nego Neovadiol, ki moji koži povrne gostoto in vlažnost, čas menopavze ne pomeni pavze za lepoto!«

Piling

V tem času je pomembno, da v nego kože vključite tudi piling, ki kožo poživi, odstranjuje odmrle celice in spodbuja nastanek kolagena ter dovaja kisik v kožo.

Posebni tretmaji

Posebni tretmaji, namenjeni vašemu tipu kože, morajo postati del vaše rutine. Pomembno je, da v nego vključite izdelke z antioksidanti, saj delujejo proti staranju kože.

Zaščita pred soncem

Uporaba zaščitnega faktorja širokega spektra je nujna v vseh režimih za nego kože.

V času menopavze je pomembno, da se sprijaznite, da je to le obdobje, ki bo minilo in prinaša nove izzive. Ne dopustite, da spremembe vplivajo na vašo samozavest. Ostanite pozitivni in izkoristite to obdobje na najboljši možni način.

PRIDRUŽITE SE FACEBOOK SKUPINI

#BREZ PAVZE V MENOPAVZI

Vabimo vas, da se pridružite Vichy Facebook skupini #BREZ PAVZE V MENOPAVZI in z ostalimi članicami delite svoje nasvete, priporočila in pozitiven odnos v tem obdobju življenja.

Naučite se česa novega, komentirajte, odprite novo temo in sodelujte v številnih kvizih.

Pridružite se razpravi in postanite del skupnosti!

 


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam