fbpx

Ko se v otroški sobi starši prepustimo domišljiji …

Lifestyle

Vsak dom je sestavljen najprej iz spominov, potem še pa raznih kosov opreme, ki ga tvorijo. Tako imamo običajno prostor za vsak namen. Jedilnico, kuhinjo, dnevno sobo, spalnico, ipd. Če imamo otroka, pa je seveda tudi otroška soba.

Odrasli prav tako potrebujemo svoj prostor, ki je običajno spalnica in so tako otroške sobe namenjene otrokom. Sestavljene so iz raznih kosov pohištva, med katerimi so zelo pomembne otroške posteljice ali pogradi, v katerih otrok spi in počiva.

Vsak kos pohištva ima svojo zgodbo. Lahko se močno navežemo na določen kos in čeprav je morda obrabljen ter bi bila potrebna menjava, s to oklevamo.

Sploh otroci se velikokrat hitro navežejo na razne reči in tudi na svojo sobo. Ker je otroška soba prostor v katerem preživijo največ časa. Običajno otroške sobe izžarevajo toplino in prijetne občutke, kar je seveda smisel teh. Ne samo, da takšne občutke ustvarjajo pri otrocih, pač pa tudi velikokrat pri odraslih. Nemalokrat se lahko zgodi, kako se zalotimo, da za trenutek otroške posteljice služijo našemu počitku. Da med pogradi najdemo svoj mir in prijetne občutke. Seveda. Tudi otrok kdaj potrebuje naš prostor in tudi mi njegovega.

Kar pa je pomembno, pa je to, da se otrok v svoji sobi počuti dobro. Da je otroška soba takšna, da mu omogoča varnost in dobro počutje. Pri otrocih se nenehno menjavajo razni procesi in različna čustva. Da otroške sobe ustvarjajo odličen prostor za razvoj njihove domišljije, izobraževanje, igranje, učenje in vse druge aktivnosti. Da otroške posteljice predstavljajo velik oblak, na katerem otrok nemoteno in varno zaplava v sanje. Da so pogradi zavetje, v katerega ne more vstopiti nihče, ki bi kakorkoli lahko škodoval otrokovemu dobremu počutju. Morda sami ne doživljamo vse tako intenzivno in morda smo mnenja, da velikokrat otroci pretiravajo ali pa so zahtevni. Pa vendar, želijo ustvariti svoj prostor in se v njem počutiti dobro.

Iz vsega razbranega lahko sklepamo, da je pravi način za izbiro otroške sobe, da otrok sodeluje pri izbiranju. Da sam poda svoje mnenje in predlaga, kakšna naj bo njegova otroška soba. Lahko mu pokažemo različne in seveda spremljamo njegov odziv, poskušamo se prilagoditi njegovim željam in potrebam. Navsezadnje bo njegova soba še vrsto let in gre za dolgotrajen nakup. Nazadnje so otroške posteljice dolge življenjske dobe in nam je najverjetneje ne bo potrebno menjati še lep čas, vse dokler je ne preraste. In so pogradi odlična rešitev, če imamo morda prostorsko stisko. Tudi za to, ker so pri otrocih zelo priljubljeni in se otroci zelo radi odločajo zanje.

Glede na to, da je veliko prodajalcev otroške opreme in pohištva, niti nismo dvomili, da ne bi našli tistega kar iščemo, ali išče naš otrok. Če je dovolj star, seveda. Sicer pa namesto njega prevzemamo odločitve in samo izbiro. Kakšne pa so naše nakupovalne navade? Morda radi nakupujemo kar na spletu? Glede na to, kakšne prednosti nam omogoča spletno nakupovanje, je seveda smiselna rešitev. Nikamor nam ni potrebno oditi in pravzaprav imamo vso ponudbo pred seboj v katerem koli trenutku. Tudi otroške sobe. Ker je otroška soba predmet ponudbe vrste prodajalcev bomo zagotovo lahko našli ustrezno. Če želimo pestro ponudbo, nam otroška trgovina mali vragci predstavlja odlično in predvsem zelo obsežno ponudbo. Odločimo se lahko za posamezne kose pohištva in kombiniramo. Lahko pa se odločimo za kompletne otroške sobe. Na voljo nam je otroška posteljica in pogradi posamično ali pa v kompletu.

Otroci so si medsebojno različni in že zelo hitro lahko začnemo ugotavljati njihove interese in želje. Kar je seveda dobro in smo nazadnje vsi individualisti z raznimi lastnostmi. Otroci jih oblikujejo dokaj hitro. In tako na podlagi teh, lahko definiramo potrebe in tudi želje otroka. Lahko pa se preprosto odzivamo nanje tako, da upoštevamo njihove želje. Enako je tudi otroška soba. Ker so otroške sobe pomembne za otroka, je prav, da jih oblikujemo skupaj z njimi. Seveda, če gre za starost otroka, ki je sposoben presojati sam. In tako, če so mu ljubši pogradi in ga ne prepričajo klasične otroške posteljice, se poskušamo željam prilagoditi.

Za vsakega starša je zadovoljstvo otroka zelo pomembno in stremimo k temu, da ga dosežemo. Včasih jemljemo nadnaravno moč iz neznanih virov, ki nam morda niti niso znani. Pomembno pa je, da jih. In tako nastajajo skupni spomini, ki vplivajo na razvoj naših najmlajših. Velikokrat niti ni potrebno veliko, da bi otroka osrečili. Le otroška soba po njegovih merilih je lahko zadosten razlog. Ker so otroške sobe prostor v katerih otrok biva dobršen del življenja. Ker so otroške posteljice njegovo zavetje mira in varnosti. Ker so pogradi tako zelo zabavni in zanimivi. Morda se nam ne zdi opisano nič posebnega, za otroka pa morda predstavlja njegov svet.

Pri starševstvu smo nekako previdni in velikokrat imamo možnost kje zaslediti ali prebrati, da je dobro, da otroka upoštevamo. To seveda ne pomeni, da ga podpiramo tudi takrat, kadar lahko kaj predstavlja zanj nevarnost. Pomeni, pa to, da se mu poskušamo prilagoditi tako, da še vedno zagotovimo hkrati varnost in zadovoljstvo. Varna otroška soba, ki je otroku tudi po godu bo odličen način, da pri otroku ustvarimo prijetne spomine. Da vsakodnevno skrbimo za njegovo zadovoljstvo in počutje, ker smo pri izbiri otroške sobe upoštevali njegove želje. Da otroške posteljice ne predstavljajo samo želene oblike,pač pa tudi udoben počitek na udobni vzmetnici. Da otroški pogradi niso zgolj odličen dodatek in super zabaven, ampak tudi varen in starosti primeren.

Otroka spodbujamo k razmišljanju in sodelovanju, hkrati ga pa poskušamo usmeriti k pravilnemu delovanju. Vsaka naša odločitev tako ima vpliv nanj. Nekatere bolj, druge manj. Tudi izbira otroške sobe. Čeprav se nam morda zdi, da je otroška soba le še en prostor v domu. Pa vendar to ni. Čeprav se nam morda tudi zdi, da so zadosti čisto klasične otroške posteljice, čeprav si morda otrok želi drugačne in menimo, da bo hitro pozabil in se navadil na izbrano.

Čeprav se nam morda zdi, da so pogradi masivni in nekako po videzu ne ustrezajo v celoti drugi opremi. Nam se morda res zdi tako, pa vendar lahko v otrokovih očeh to postane popolnoma drugačen film. In je zato dobro, da otroka poskušamo vključiti v vse, kar se tiče tudi njega in sprejemanja odločitev, ki vplivajo tudi nanj in njegovo bivanje v domačem okolju.

Foto: promo


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam