fbpx

Ko začnete imeti radi sami sebe, se zgodi to!

Odnosi, Prva stran

Tisti, ki vas imajo resnično radi in želijo, da bi bili srečni, bodo podpirali vaše vedenje.

Pretirana skrb za druge po dolgem času vpliva na ljudi, tako da se začnejo počutiti osamljene, prazne, jezne in zagrenjene. Se sprašujete, zakaj? Zato obstaja dober razlog in še boljši odgovor!

Ko odmislimo svoje občutke in potrebe, dejansko zanemarjamo sebe. Samo pomislite kako boleče je, ko zapustite drugo osebo in boste razumeli, kaj pravzaprav delate sebi. Predstavljajte si, da imate otroka in namesto da se osredotočite nanj, mu dajete neskončno ljubezen in pozornost, ga zavrnete v celoti.

Namesto da bi dali vso ljubezen njemu, se vi odločite, da jo ponudite otroku v soseski. Jasno vam je, da se bo vaš otrok takrat počutil osamljen, depresiven, jezen in zagrenjen zaradi dejanja. Negativna čustva, ki se ves čas nabirajo v otroku, so le slabi občutki, ki se odražajo na vaše življenje, ko se preveč žrtvujete in posvečate drugim ljudem.

love-yourself-femme-fortune

To je tisto kar se zgodi, ko začnete imeti radi sami sebe.

# Napolnjeni boste z ljubeznijo in dobro energijo

Skrb za druge predstavlja nasprotje sebičnosti. Pravzaprav pravi pomen te vrste ljubezni je: odgovornost. Ko se naučite skrbeti zase, da prepoznate svoje želje in potrebe in se ukvarjate z njimi v tem trenutku, se počutite napolnjeno z ljubeznijo in dobro energijo. Občutite ljubezen, ki je pristna, močna in vzdržljiva.

Ta vrsta ljubezni se ne rodi iz želje, da bi bila priznana in označena kot “dobra” niti, da bi jo potrdila okolica. To je ljubezen, ki ne temelji na nobeni potrditvi. Iskrena, čista in zdrava ljubezen do sebe vodi do te vrste čustvene svobode, ki jo mora vsaka oseba občutiti.

# Drugim boste pokazali pozitivne strani “ljubezni do sebe”

Ko skrbite zase bolj kot za druge, dajete nekakšen dober zgled ljudem okoli sebe, ki se lahko od vas naučijo, kako skrbeti zase in svoje potrebe. Seveda, to ne velja za dojenčke ali stare in bolne ljudi, ki ne morejo skrbeti zase – za njih moramo skrbeti mi!

h

Če ste ujeti v pasti zanikanja ljubezni do sebe, je zelo pomembno da razumete, da vas ljudje ne bodo imeli radi, če ne začnete skrbeti zase. Preprosto, oni so navajeni, da sebe dajete njim. Ko začnete imeti radi sebe in ko postanete odgovorni za vse svoje občutke, dajete drugim priložnost, da prevzemajo odgovornost zase.

# Ugotovili boste, kdo so vaši pravi prijatelji

Samo zato, ker drugi postanejo jezni ali vas krivijo, ko se obrnete k sebi, ne pomeni, da ljubezen, ki ste jo usmerili sebi ni ljubezen. Ne pozabite: Tisti, ki vas imajo resnično radi in želijo, da bi bili srečni, bodo podpirali vaše vedenje. Sicer pričakujte, da se lahko zgodi, da tisti ljudje, ki so vas podzavestno izkoriščali, postanejo jezni na vas.

Potrebno je veliko poguma, da se znebite navade, da ščitimo in pomagamo ljudem, preden pomislimo na svoje potrebe. Vendar pa je vredno truda, saj boste le tako delili svojo ljubezen s tistimi, ki so prav tako pripravljeni deliti svojo pozitivno energijo in ljubezen z vami.

Foto: Pinterest


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam