fbpx

Ko zgodovina dobi pisatelja v stekleničkah

Dogodki, Domača scena, Izbor urednice, Lepota, Novice, PR novica, Prva stran

Histories de Parfums

Naša odgovorna urednica se je udeležila predstavitve dišav Histories de Parfums v družbi ustvarjalca in ustanovitelja znamke gospoda Geralda Ghislaina, ki ga je pripravila ljubljanska IKONA.

Navdihe za svoje umetnije črpa iz lastnih prigod, ki v njem vzburijo močna čustva in ga popeljejo v fantazijski svet zgodovine.  Svet parfumerije je bil zanj že od nekdaj sanjska dežela. Gerald je po obsežnem izobraževanju na ISIPCA leta 2000 ustanovil Histories de Parfums, zbirko redkih in delikatnih dišav: parfumi so kot on sam zelo temperamentni, a hkrati zelo, zelo romantični!

Gerald Ghislain

Tako smo imeli možnost preizkusiti svet romantike in zapeljivosti ne samo v parfumih, temveč tudi v pijači, in sicer v posebnem koktejlu De Revolte, ki ga je razvil g. Jan Nose (G3Spirits). Pijača je bila navdihnjena z ikoničnim vonjem Parfum De Revolte 1969; gurmansko zapeljiv parfum, ki zbuja pravo revolucijo človeških čustev in ki je očaral tudi večno zapeljivo Angelino Jolie.

Tako smo imeli možnost preizkusiti nekatere note, ki ustvarjajo popolno harmonijo v dišavi tudi v osvežilnem koktejlu, katerega recept se nahaja v priponki in katerega si lahko pripravite zdaj tudi doma!

HISTOIRES de PARFUMS je knjižnica prefinjenih parfumov, ki s svojimi bogatimi dišavami pripoveduje zgodbe o zvezdnikih, glasbi in ikonskih utrinkih naše zgodovine.
Histories de Parfums je ustvaril Gerald Ghislain, divji in strastni podjetnik, ki rad uživa v luksuznih doživetjih tega sveta. Je deloholik, ki je stoodstotno predan svojim projektom. Navdihe za svoje umetnije črpa iz lastnih prigod, ki v njem vzburijo močna čustva in ga popeljejo v fantazijski svet luksuza.

Ker se je rodil v južni Franciji in odrasel v Maroku, je bil že od začetka svojega življenja obkoljen z mediteranskimi dišavnimi začimbami, s katerimi se je kasneje med svojim gastronomskim izobraževanjem naučil ustvarjati in jih kombinirati. Njegova spretnost, odlika in kreativnost se tako kot pri kuhanju pokažejo tudi pri ustvarjanju parfumov.
Svet parfumerije je bil zanj že od nekdaj sanjska dežela.

Parfumi Histories de Parfums so plod tradicionalne francoske umetnosti ustvarjanja luksuznih, plemiških in kreativnih parfumov. Odlikujejo se z dišavnimi sestavinami in embalažo najvišje kakovosti. Tako kot knjige, ki pripovedujejo zgodbe, nas tudi Geraldovi parfumi popeljejo skozi epska obdobja zgodovine, videna in predstavljena skozi njegove oči.

Knjižnico parfumov sestavlja 17 različnih izdaj dišav, v katerih je zbranih po več parfumov. Vsak izmed njih se lahko pohvali z unikatno mešanico sestavin, ki jih lahko razdelimo v različne kategorije dišav. Parfumi pa so večinoma poimenovani po letnicah rojstva znanih osebnosti.

 

Foto: Nara Dominko David

 


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam