fbpx

Kokosovo olje

Lepota, Novice

Prednosti uporabe kokosovega olja v kuhinji so nam najbrž vsem poznane, prav tako pa imejte kak skrit kozarec tudi v kopalnici, je namreč odlično lepotilno sredstvo. Preprečuje modrice Če ste bolj nerodne sorte in se vam modrice hitro pojavijo, potem je priporočljivo, da si takoj po udarcu na prizadeto mesto nanesete kokosovo olje in postopek […]

Prednosti uporabe kokosovega olja v kuhinji so nam najbrž vsem poznane, prav tako pa imejte kak skrit kozarec tudi v kopalnici, je namreč odlično lepotilno sredstvo.

Preprečuje modrice

Če ste bolj nerodne sorte in se vam modrice hitro pojavijo, potem je priporočljivo, da si takoj po udarcu na prizadeto mesto nanesete kokosovo olje in postopek ponovite nekajkrat, skoraj zagotovo modrice ne bo.

Sredstvo za britje

Pred britjem si namažite želeni predel z oljem in obrijte. Koža bo mehka, gladka in navlažena.

Piling za telo

Kokosovo olje stopite na nizki temperaturi, dodajte nekaj žlic rjavega sladkorja ali soli in in s tem nežno umijte telo. Če dodate še nekaj kapljic eteričnega olja vanilije bo toliko slajše.

Maska za lase

Zmešajte 2 do 4 jedilne žlice kokosovega olja in po želji mu lahko dodate nekaj kapljic poljubnega eteričnega olja in nanesite na lase. Pri tem skušajte kar se da zaobiti lasišče. Pokrijte s plastično kapo in pustite delovati 30-60 minut. Lase nato umijte s šamponom, ki ste mu dodali malo sode bikarbone, ki bo sprala odvečno maščobo.


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam