Sestavine
Testo:
- 125 g moke
- 5 jedilnih žlic sladkorja
- ½ žličke pecilnega praška
- ¼ žličke sode bikarbone
- ¼ žličke soli
- 1 jajce
- 110 g jogurta
- 2 žlici stopljenega masla
- 1 žlička vanilijevega izvlečka
- 3 žlice rjavega sladkorja
- 150 g svežih ali zamrznjenih malin
- 1 žlica mandljevih lističev
Preliv:
- 4 žlice sladkorja v prahu,
- 1 žlička mleka
- ¼ žličke vanilijevega izvlečka
Priprava
- Segrejte pečico na 180 stopinj Celzija in namastite pekač s premerom 20 cm.
- V večji posodi zmešajte moko, sladkor, pecilni prašek, sodo bikarbono in sol.
- V drugi, ločeni posodi, zmešajte jajce, jogurt, maslo in vanilijev izvleček.
- Nato mokre in suhe vsebine previdno zmešajte, da ne nastanejo grudice.
- V ločeni posodici zmešajte maline in rjavi sladkor.
- V pekač nalijte polovico mase, nato posujte maline s sladkorjem in mandljeve lističe. Nato prelijte z drugo polovico mase.
- Postavite v prehodno segreto pečico in pecite približno 35 do 40 minut.
Za glazuro zmešajte vse naštete sestavine, dokler ne nastane gladka zmes in polijte po ohlajenem kolaču.
Kolač razrežite na 8 kosov – ena porcija vsebuje 182 kalorij in le 4,4 g maščob.