fbpx

Kolinda Grabar Kitarović Hrvatom pokazala sredinca!

Znani

Hrvaško pretresa škandal!

Nekdanja hrvaška predsednica se je tako odzvala na izjavo Miroslava Škore in Nina Raspudića o splavu v primeru posilstva, ki je na noge spravila celo našo južno sosedo.

»Vidim, da veliko žensk danes pošilja selfije s sredincem. Da, v normalnih okoliščinah je to nespodobna gesta, vendar je v tem primeru znak, ne le političnega protesta, ampak odločitve o tem, kam gre naša družba. Prav zaradi tega kažem srednji prst,«

je za Vecerni.hr povedala Kolinda ter dodala:

»Vedno za življenje! Vedno, ko je to mogoče! Tudi za življenje, ki ima pravico do izbire brez pritiskov okolice. Brez stigmatizacije, brez partiarhalizma,«

Včeraj je namreč na televizijskem soočenju Miroslav Škoro, popularni hrvaški pevec in zdaj politik, dejal, da bi se morali, v primeru posilstva, z družino posiljene ženske dogovoriti, kaj storiti, če bi zanosila.  Nino Raspudić, filozof in politični analitik pa je predlagal, da splav ne bi smel biti dovoljen niti posiljenim ženskam.

Toda nekdanja predsednica nikakor ni edina, ki je javno izrazila svoje mnenje.

Pridružile so se ji številne druge uspešne ženske iz hrvaškega javnega življenja, kot  so igralki Bojana Gregorić Vejzović in Jelena Veljača ter županja Osijeka, Žana Gamoš.

Jelena Veljača
Bojana Gregorić Vejzović
Žana Gamoš

Ministrica za izobraževanje Blaženka Divjak pa zgražanje nad izjavami podprla na družbenih omrežjih.

Foto: Instagram


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam