Kombinacija rožmarina in oljčnega olja je čudežno zdravilo

23. julij 2024

Kombinacija rožmarina in oljčnega olja je čudežno zdravilo

23. julij 2024
Foto: Pexels
Kombinacija rožmarina in oljčnega olja je čudežno zdravilo

Kombinacija rožmarina in oljčnega olja je čudežno zdravilo

23. julij 2024
Foto: Pexels

Rožmarin je v kombinaciji z oljčnim oljem odlična in naravna rešitev za mnoge zdravstvene težave.

Rožmarin, dišeča zimzelena rastlina, se uporablja za aromatiziranje zelenjavnih in mesnih jedi, a njegovih pozitivnih učinkov ne najdemo samo v kulinariki. Čeprav je posvečen Afroditi, boginji lepote in ljubezni, je tudi simbol modrosti, ki krepi spomin, spodbuja cirkulacijo, izboljšuje koncentracijo in zdravi glavobole.

V kombinaciji z oljčnim oljem pa je tudi zdravilo za mišične težave, vnetja, bolečine in nelagodja vseh vrst, poroča GrannyTricks.

Foto: Instagram @honeyholistichealth

Obstajajo zdravstvene težave, ki jih je mogoče zlahka pozdraviti brez uporabe zdravil. Rožmarin in olje, če ju nanesemo na boleče predele, znatno olajšata akutno bolečino in imata neverjetno moč sproščanja mišic.

Mešanico rožmarinovega olja lahko uporabite na hrbtu, rokah, nogah, dlaneh in drugih delih telesa, tudi če imate občutljivo kožo.

Foto: Pexels

Kako pripraviti kombinacijo

Potrebovali boste 4 žlice ekstra deviškega oljčnega olja in svež rožmarin. Olje in rožmarin zmešamo, mešanico vtremo v prizadeto mesto in pustimo delovati vsaj 20 minut. Postopek je priporočljivo ponavljati dokler bolečina ne izgine ali se vsaj zmanjša.

Če nimate svežega rožmarina, lahko uporabite posušen rožmarin, ki ima enake lastnosti kot sveže nabrani zeleni rožmarin.

Foto: Pexels

Rožmarin je bogat z antioksidanti, zato je njegova uporaba priporočljiva pri kakršnikoli bolezni ali težavi. Ne samo za kožo, tudi v drugih oblikah je lahko zdravilen. 

Tako je na primer mogoče pripraviti sproščujoč in okusen rožmarinov čaj, ki je prijeten topel ali hladen. Za pripravo čaja vzemite vejico in jo dajte v lonec. Tudi v tem primeru lahko uporabite suho vejo ali svežo. Prilijete vodo, dovolj je 10 ml, zmes na majhnem ognju zavrete in kuhate 10 minut.

Foto: Instagram @mayrlife_official

Po pretečenem času čaj precedite v kozarec, po možnosti s cedilom. Če želite opaziti spremembo, morate piti rožmarinov čaj vsaj dvakrat na dan.

Po približno treh mesecih boste opazili izjemne rezultate. Rožmarinov čaj je namreč odličen za zdravo delovanje možganov, okrepitev vida, zniževanje krvnega sladkorja in izboljšanje počutja.

Avtor
Piše

Tara Kuster

Style. Več novic