Koncept “mehkega življenja” postaja vse bolj priljubljen

26. avgust 2024

Koncept “mehkega življenja” postaja vse bolj priljubljen

26. avgust 2024
Foto: Instagram @laurafaujanet
Koncept “mehkega življenja” postaja vse bolj priljubljen

Koncept “mehkega življenja” postaja vse bolj priljubljen

26. avgust 2024
Foto: Instagram @michellesalasb

Kaj je koncept “mehkega življenja”, ki je v zadnjem letu preplavil družabna omrežja?

Koncept “mehkega življenja” naj bi izhajal iz nigerijske skupnosti vplivnežev kot poziv za člane zahodne družbe, ki se ženejo za karierami, preveč delajo, živijo v stresu in postavljajo vse obveznosti pred svoje počutje. Pomen koncepta je bil osredotočen na življenje z manj stresa in več udobja, poroča The Zoe Report. 

Ideja se je, kot mnogi trendi, razširila na družbenih omrežjih, kjer je predvsem temnopolta skupnost izrazila svoja prizadevanja za tišji in bolj umirjen obstoj.  Koncept je bil deležen tudi nekaj kritik zaradi svoje potrošniške identitete; mnogi so namreč menili, da “mehko življenje” pomeni drago in razkošno življenje. 

Foto: Instagram @jannaaaeeee

Kljub temu splošna ideja o mehkejšem življenju ni negativna, materialistična ali slabonamerna. Delilah Antoinette, ustanoviteljica in skrbnica Black Girl’s Healing House, centra za mentalno zdravje, opredeljuje “mehko življenje” kot “sprejemanje premišljenega življenjskega sloga, ki daje prednost počitku in sprostitvi.”

Kako torej v resnici izgleda “mehko življenje”? 

Delilah ugotavlja, da koncept presega materialno razvajanja, kot so peneče kopeli in obrazne maske, in se osredotoča na namerno usklajevanje s svojim notranjim mirom in vadbo ljubezni do sebe. Z vlaganjem v ta načela, pravi, se naučimo spremeniti tisto, česar ne želimo v svojem življenju in ustvariti življenje, ki si ga želimo imeti. 

“Mehko življenje” tako “zagotavlja ravnovesje, mir in udobje, hkrati pa nas opremi z orodji za premagovanje ovir in spodbujanje osebne rasti,” poudarja. 

Foto: Instagram @cassdimicco

Postavite si visoke cilje

V nadaljevanju poudarja, da je postavljanje ciljev močno orodje za usmerjanje vašega življenja, kar je izhodišče in temeljno načelo “mehkega življenja”. Priporoča, da napišete seznam ciljev, ki jih želite doseči, s posebnimi podrobnostmi. “Če si na primer prizadevate za službo, ki ustreza vašemu idealnemu življenjskemu slogu, se odločite za tisto, ki ponuja prilagodljivost, minimalen stres, visoko plačo, odlične ugodnosti in priložnosti za rast,” pravi. 

Gojite ljubezen do sebe 

Ljubezen do sebe je še ena pomembna sestavina “mehkega življenja”. Ljubezen do samega sebe bo za vsakogar videti drugače, a ena od tehnik, ki jo priporoča Delilah, je vsakodnevno ponavljanje pozitivnih afirmacij.  

Foto: Instagram @angelicablick

Skrbite zase

“Mehko življenje” pomeni tudi, da date prednost skrbi zase v vsakdanjem življenju, naj bo to meditacija, pisanje dnevnika ali kreativno udejstvovanje. Skrb zase pomaga pri obvladovanju stresa, zmanjšanju tesnobe, ohranjanju pozitivnega razmišljanja ter izboljšanju duševnega in fizičnega počutja.

Postavite trdne meje 

“Mehko življenje” ni samo povezano s tem, kar počnete, temveč tudi s tem, česar ne, zato je ključnega pomena, da se naučite reči “ne” stvarem in dogodkom, ki vam ne ustrezajo. 

Foto: Instagram @elsadanielson

Negujte odnose 

Ljudje, s katerimi ste obkroženi, lahko prispevajo k “mehkemu življenju” ali pa vas odvrnejo od njega, zato Delilah poudarja pomen negovanja skupnosti enako mislečih ljudi, ki vas dvigujejo in spodbujajo. To vključuje obkrožanje s pozitivnimi vplivi, preživljanje kakovostnega časa z najdražjimi ter sodelovanje v odprti in pošteni komunikaciji.

Avtor
Piše

Tara Kuster

Style. Več novic