fbpx

Lepotni posegi obraza: Korekcija nosu

Nega telesa

Nos je izredno kompliciran organ na obrazu in je unikaten za vsakega človeka.

Nos je najbolj prominenten in opazen del na obrazu. Njegov izgled ima mnogo večji vpliv na izgled obraza kot ostale strukture. Poleg tega pa ima izredno važno funkcijo dihanja in kontroliranja (čiščenja in vlaženja ter segrevanja) zraka, pred vstopom v pljuča.

Zunanje, vidne deformacije nosu so veliko krat povezane tudi z motnjo dihanja. Nosne deformacije so lahko posledica poškodbe ali prirojene. Operativna korekcija nosne pregrade (septum ali pretin) se imenuje septoplastika. Medtem ko je estetska korekcija zunanjega izgleda nosu, rinoplastika.

Obe operaciji se lahko napravita skozi reze znotraj nosu, pri tako imenovani zaprti tehniki ali pa skozi majhen rez na nosni pregradi, v primeru, če gre za odprto tehniko. Za katero tehniko se odločijo, je odvisno od situacije na nosu, ki jo je potrebno in jo pacient želi spremeniti.

Nos je izredno kompliciran organ na obrazu in je unikaten za vsakega človeka. Izredno pomembno pri planiranju novega nosu je upoštevanje karakteristik unikatnosti nosu ter razmerja z ostalimi elementi obraza. Tako ne obstaja tako imenovani »perfekten nos«, ki bi bil sprejemljiv za vse ljudi in obraze. Lahko namreč napravijo»perfekten« nos, ki pa sploh ne paše k določenemu obrazu, zato je potrebno biti previden pri pacientu, ki pride s sliko nekoga drugega, rekoč: »naredite mi takšen nos«. V takem primeru si je potrebno vzeti mnogo več časa za razgovor pred odločitvijo, ali sploh operirati ali ne.

Nobena operacija nosu ni 100% perfektna. Če čutite, da ste lahko zadovoljni s stopnjo izboljšanja izgleda nosu, namesto iskanja malenkostnih napak perfekcije, boste zadovoljni z rezultatom in je operativni poseg pri vas upravičen. Če pa malenkosti vplivajo na dojemanje stopnje izboljšanja vašega nosu, je z veliko verjetnostjo bolje, da ne greste v operativni poseg, zlasti, ker so lahko prisotne po operaciji malenkostne spremembe, ki se jih ne da korigirati z dodatno operacijo. Zavedati se namreč moramo, da imamo opravka z živim tkivom, ki pri različnih ljudeh, reagira različno. Tu mislimo predvsem na notranje brazgotinjenje in reakcije različnih tkiv (podkožno tkivo, hrustanec, kosti,…).

4651700A-176B-11E2-B293-E7A465B94067

V 15-20% operacij nosov je zaradi zgoraj omenjenih dejstev potrebno napraviti po prvi operaciji še dodatno manjšo korekcijo, običajno v lokalni anesteziji. Smisel vseh kozmetičnih posegov je izboljšanje vašega izgleda, kolikor je mogoče. S tem poskušajo po najboljših močeh odpraviti negativnost v vašem izgledu in jih nadomestiti s pozitivnim, kar rezultira v izboljšanju vašega izgleda in sprejemanja vaše samopodobe.

Kozmetska operacija ni čarovnija. To so specifične operacije, namenjene izboljšanju vašega izgleda, več od tega ne morejo doseči. Ali boste zadovoljni z rezultatom operacije je v veliki meri odvisno od naše komunikacije pred posegom o vseh detajlih vašega izgleda, ki vas delajo nesrečne, kar nam omogoča pravilen izbor operativnega posega. Kot rečeno, estetska kirurgija ni čarovnija, ampak kombinacija znanosti in umetnosti, ki pa zaradi individualne reakcije vaših tkiv, ki niso niti pod vašo, niti pod našo kontrolo, kar nam onemogoča 100% garancijo končnega rezultata. Predvidljivost rezultata je torej odvisna od pogojev vaših tkiv, tipa deformacije in narave kostnih struktur nosu in obraza, kot tudi genetskih faktorjev.

Poseg traja od 30-60 min.

Že leta 1990 so zdravniki Michaelu Jacksonu opravili prvo preoblikovanje nosu. Ničkolikokrat si je popravil nos in ob zadnji operaciji so mu vanj vsadili celo del ušesnega hrustanca, tako da mu je manjkal spodnji del levega uhlja. Zaradi akutnega vnetja je moral ostati v bolnišnici, saj mu antibiotiki niso več pomagali. Morali so mu operirati in rekonstruirati nos. Še pred tem so mu prav tako operirali nos, in sicer zato, da je lažje dihal. So pa še drugi zvezdniki poleg Michaela Jacksona, ki so si dali operirati nos. To so: Victoria Beckham, Tyra Banks, Sarah Jessica Parker, Tom Cruise, Megan Fox, Jennifer Lopez, Janet Jackson, Halle Berry, Demi Moore in še nešteto drugih.

C9A1FE16-0C7B-11E2-BDBB-E7A465B94067


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam