fbpx

Kozarec vina + beauty rutina: nepredstavljivo zavezništvo?

Lepota

Kako alkohol vpliva na videz?

Kozarec vina ob koncu dneva se nam zdi pravi balzam: oči se svetijo, stres izgine, gibi pa postanejo svobodnejši. Toda, ali je res, da vas alkohol (seveda v majhnih količinah) dela bolj privlačne ali se nam to samo zdi?

Kozmetiki, nutricionisti in dermatologi menijo, da alkohol ni najboljši prijatelj za vaš videz. Prispeva k edemom, povzroča pa tudi suho kožo, prezgodnje gube, temne kolobarje okoli oči in izgubo mišične mase. Vendar pa so vino in koktajli že dolgo pomemben del našega družabnega življenja in jih je le težko popolnoma ukiniti. Kaj storiti?

In vino veritas

Vsak alkohol vsebuje sladkor. Sladkor in druge kemikalije se ne dodajajo naravnim biodinamičnim vinom, zato jih lahko štejemo med manj škodljiva.

Čarobni mehurčki?

Peneča vina so manj kalorična, kot tista brez mehurčkov (80 kcal na kozarec v primerjavi s 120 kcal v rdečem vinu), vendar na nas delujejo hitreje. Z mehurčki je tako preprosto reči »da« še enemu kozarcu, zato bodite previdni!

Pivo ali vino?

Sledite priljubljeni modrosti: ne mešajte grozdnih pijač z žitnimi«, sicer boste tvegali grozen glavobol. Če ne prenašate glutena, se izogibajte žitnim pijačam, kot so pivo, vodka ali viski.

Stout temno pivo

Pivo ni tako močno kot vino, vendar je polno sladkorja, kar še posebej velja za stout – temno pivo s karamelo. En kozarec tega piva vsebuje kar 220 kcal, od tega pa ni niti enega grama koristnih hranil.

Pravilo enega kozarca

Omejite se na en, največ dva kozarca. Ne glede na to, kako smešno se sliši, izprazniti steklenico vina je veliko lažje, kot si mislite.

Foto: Instagram


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam