fbpx

Kraljica Elizabeta danes na presenetljiv način praznuje 67. obletnico kronanja

Znani

Na uradnem Instagramovem profilu so objavili številne podrobnosti, od vabila, ki ga je dobil 4-letni princ Charles, do imen konjev, ki so bili vpreženi v kraljevo kočijo. Kraljica Elizabeta je bila ob kronanju 2. junija 1953 stara 27 let.

Kraljeva družina je obeležila 67. obletnico kronanja s serijo fotografij na Instagramu, kjer so razkrili nekaj presenetljivih podrobnosti.

94-letna kraljica je bila takrat stara 27 let, kronali pa so jo v katedrali Westminister. Ceremonija je bila dolga skoraj 3 ure in to je bilo prvo kronanje v zgodovini, ki so si ga lahko ogledali po televiziji. Samo v Veliki Britaniji je pred zasloni sedelo 27 milijonov njenih podanikov.

Ob počastitvi tega jubileja je kraljeva palača objavila uradno fotografijo novopečene kraljice, skupaj z nekaterimi zanimivimi podatki.

V eni izmed objav so zapisali imena osmih rjavih konj, ki so bili vpreženi v zlati kraljevsko kočijo, ki je prevažala Elizabeto in njenega soproga princa Phillipa; Cunningham, Tovrey, Noah, Tedder, Eisenhower, Snow White, Tipperary in McCreery.

Naslednja objava je ljubko personalizirano vabilo na materino kronanje princu Charlesu, ki je imel takrat 4 leta.

4-letni Charles se je med kronanjem očitno zelo dolgočasil.

Kraljica je med pandemijo koronavirusa v gradu Windsor skupaj s soprogom princem Phillipom, medtem ko so ostali člani kraljeve družine ostali v svojih uradnih rezidencah širom Velike Britanije.

Včeraj je kraljeva družina objavila fotografijo čile monarhinje med ježo po posestvu Windsor – prvo po 19. marcu, ko je zapuščala Buckinghamsko palačo.

Kraljica je trenutno v izolaciji in uradnih dolžnosti ne opravlja, se pa tedensko po telefonu sliši z Borisom Johnsonom, kar je večkrat kot pa je bilo uradnih obiskov premiera v palači.

Foto: Instagram, AP


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam