fbpx

Kraljica Elizabeta ne bo več opravljala kraljevih dolžnosti

Znani

Člani družine in vlada Velike Britanije skrbno varujejo kraljico

94-letna britanska kraljica je trenutno v samoizolaciji v gradu Windsor. Njeni svetovalci in politični uradniki strogo varujejo kraljičino zdravje, zato je povsem gotovo, da je ne bomo v živo videli vsaj do konca poletja. Najbolj potrebne najave in govore bo opravljala preko video povezave.

Mnogi ugibajo, ali se bo kraljica sploh še vrnila k rednemu opravljanju svojih dolžnosti, saj naj bi bila nevarnost covid-19 virusa prisotna še leta.

Kraljica ne želi s prenehanjem, vendar se nasvetom ne bo upirala. Vse potrebne informacije preko spleta dobiva dnevno, s predsednikom vlade Johnsonom pa se sliši enkrat tedensko.

»Njen koledar z obveznostmi je prazen do jeseni. Praznovanja in številne poletne vrtne zabave so odpovedane. Težko, da se bo sploh kdaj vrnila k »normalnemu« opravljanju dolžnosti,«

je dejal kraljevi biograf Andrew Morton.

»Virus bo prisoten še mesece in zelo tvegano bi bilo, če bi se kraljica začela vsak dan srečevati z ljudmi. Ta srečanja je vedno ljubila, a takega tveganja ne sme sprejeti,«

je še dodal.

Ena od glavnih skrbi kraljice Elizabete je, da bi lahko okužila princa Phillipa (98), ki je že tako ali tako slabega zdravja.

Foto: AP


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam