fbpx

Krasila naslovnice največjih modnih revij, danes pa živi na ulicah Barcelone

Znani

Nastasia Urbano, nekoč znano ime modne scene, je uživala veliko popularnost na obeh straneh Atlantika in živela na visoki nogi.

Nekdanja manekenke je bila v 80-ih letih obraz parfuma Opium, v modnih kampanjah pa je pozirala skupaj s supermodeli, kot je Linda Evengelista, večerjala z Jackom Nickholsonom in Andyjem Warholom.

S samo 20. leti je bila španska lepotica znana v Evropi, po podpisu pogodbe z agencijo Form Models pa se je preselila v New York.

»Bila sem v vseh časopisih in vsi so me imeli radi. Dobila sem milijon dolarjev na leto za samo 20 dni dela,«

je povedala Nastasia. Delala je za velikane, kot sta Revlon in Yves Saint Laurent.

»En večer sem se družila z Jackom Nickholsonom, naslednji dan pa z Andyjem Warholom ali Romanom Polanskim. Obiskovala sem zabave skupaj z Melanie Griffith in Donom Johnsonom. Morala bi na Madonnino poroko s Sean Pennom, saj sem se takrat dobivala z igralcem Davidom Keithom, ki je bil povabljen, vendar sva bila tako utrujena, da nisva mogla vstati iz postelje. Imela sem vse in živela sem kot kraljica.«

Nastasia je povedala, da se ji je življenje spremenilo v trenutku, ko je spoznala bodočega moža ter očeta njenih otrok. Trdi, da je plačevala za njegov življenjski slog, na koncu pa ostala brez vsega, razen oblačil, ki jih je imela na sebi.

»Edina dobra stvar, ki mi je ostala iz te zveze, so moji otroci, ostalo je obup. Vse je plačeval z mojim denarjem.”

“Samo dva dneva po tem, ko sva se spoznala, je želel, da mu kupim nov BMW. Jaz, neumnica pa sem podpisala ček. Bila sem zaljubljena …«

Danes Nastasia trpi zaradi depresije, pravi, da so jo vrgli iz nekaj stanovanj, saj ni mogla plačevati najemnine. Spi na sedežnih garniturah pri svojih prijateljih ali na ulici oziroma v preddverjih bank, kjer samodejna vrata omogočajo vstop uporabnikom bankomatov.

»Želim, da živim, ne samo, da preživim. Utrujena sem od beračenja. Ljudje okoli mene so izginili, vsi odhajajo in to me sploh ne preseneča,« je povedala.

»Želim si, da bi otroci videli, da sem dobro. Želim si, da si opomorem, da bodo name lahko ponosni.«

Po tem, ko so nekdanji prijatelji slišali njeno zgodbo, so se odločili, da ji pomagajo, da se ponovno postavi na svoje noge. Manekenka Ruth Shuler je dejala, da je bila šokirana, ko je slišala, kaj se ji je zgodilo.

»Sem v šoku. Tega ni nihče pričakoval. Bila sem kot princesa, ona pa je bila boginja. Spominjam se je kot vase zaprte osebe, zelo lepe in zelo velikodušne. Zbiramo se, da se pogovorimo z njo, da vidimo, na kakšen način ji lahko pomagamo.«

Še ena nekdanja kolegica Ernando Erera je dejala, da Nastasia modnemu svetu lahko še veliko da.

»Lahko dela marsikaj, ne samo visoke mode, pozira za konfekcijske kataloge, svetuje o modi in še marsikaj drugega. Pripravljena sem, da jo priporočim fotografom in agencijam, da bi spet začela delati.«

Foto: YLS, Twitter, Pinterest


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam