fbpx

Krizni sestanek o aferi Megxit: Kraljica podprla Harryja in Meghan, vendar je zahtevala to!

Znani

Afera, ki pretresa Veliko Britanijo, je včeraj na kriznem sestanku dobila epilog.

Krizni sestanek na posestvu britanske kraljice v Sandringhamu, kjer se je odločalo o nadaljnji usodi princa Harryja in Meghan Markle, je trajal nekaj ur. Kljub temu, da naj bi v pogovoru preko videokonferenčnega klica sodelovala tudi Meghan, se to ni zgodilo, saj so se v kraljevi družini bali, da bi vsebina pogovora pricurljala v javnost.

Princa Harry in William ter princ Charles so bili ujeti ob zapuščanju kraljičinega posestva, po pogovoru s kraljico Elizabeto II.

Princ Harry
Princ Charles
Princ William

Vojvoda Sussex se je prvič soočil s kraljico, očetom in bratom, po tem, ko sta z Meghan preko Instagrama sporočila, da ne bosta več opravljala kraljevih dolžnosti.

O samem srečanju je izjavo javnosti posredovala kraljica.

»Danes je moja družina zelo konstruktivno razpravljala o prihodnosti mojega vnuka in njegove družine. Moja družina in jaz v celoti podpiramo željo Harryja in Meghan po ustvarjanju novega življenja kot mlada družina. Čeprav bi radi, da ostanejo z nami kot stalni člani kraljeve družine, tudi spoštujemo in razumemo njihovo željo po samostojnem življenju, vendar kljub temu ostajata del moje družine. Harry in Megan sta jasno povedala, da se v novem življenju odrekata pomoči kraljeve družine, zato je bilo dogovorjeno, da bo prišlo do prehodnega obdobja, v katerem bodo preživeli čas v Kanadi in Veliki Britaniji. To so zapletena vprašanja, ki jih mora moja družina obravnavati in še veliko je dela, vendar sem zahtevala, da se končne odločitve sprejmejo v prihodnjih dneh,«

je zapisala kraljica.

Foto: AP


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam