fbpx

Kultne espadrile navdušile modne navdušenke

Izbor urednice, Moda, Novice, Prva stran

Kultna znamka espadril, ki ji zvesto sledijo številne zvezdnice.

Ob misli na poletje, so espadrile pravi sinonim, če govorimo o obuvalih. Večna klasika, ki ob toplejših dnevih postane neizogibna in odlično zaokrožuje poletne outfite. Espadrile so postale tako pomemben del mode, da so jim nekateri modni oblikovalci namenili celotne kolekcije.

img_3720 Yellow_Dress-Maxi_Dress-Asos-NYF-New_york_Fashion_Week-Street_Style-Espadrilles-26-790x527

Kultna modna znamka, ki izdeluje espadrile  je Castañer, katere začetki segajo že v leto 1776, ko je bil rojen prvi izdelovalec espardil v družini – Rafael Castañer. Z istim poklicem so se ukvarjali tudi njegovi potomci in po otvoritvi prve tovarne leta 1927, so Castañerjeve espadrile nosili vojaki v španski državljanski vojni. Drugi pomembne dogodek za modno znamko se je zgodil v 70. Letih prejšnjega stoletja, ko jih je na enem izmed modnih sejmov opazil nihče drug, kot Yves Saint Laurent. Od tu naprej se je začela njihova zgodba o sodelovanju s številnimi modnimi hišami, ki so pri Castañeri naročali espadrile za njihove modne revije.

Levis_Vintage-Shorts-Denim-Open_Back_Top-Castaner_Espadrilles-Outfit-Formentera-Summer_Look-1-790x1185

Prvu trgovino je Castañer odprl leta 1994 v Barceloni, nato pa so sledile še trgovine v Madridu, Parizu in Saint Tropezu. Njihove espadrile je nosil takratni celotni jet – set na svojih razkošnih dopustovanjih.

V današnjih dneh ima njihovo zavidljivo kolekcijo Alexa Chung, velikokrat pa jih vidimo tudi na Rosie Huntington-Whiteley. Modeli so tako klasični, ali pa s polno visoko peto, v letošnjem letu je kolekcija v živopisnih barvah in nadgrajena z raznimi detajli, zato ne preseneča, da Castañerjeve espadrile tudi letos osvajajo modno sceno.

1aa82476ee7da6825d8b87751b205850 rosie-huntington-whiteley-and-isabel-marant-marcel-tie-dye-cotton-shorts-gallery

Za vas smo poiskali najlepše modele, celotno kolekcijo pa si lahko ogledate na njihovi spletni strani.

castaner11 castaner9 castaner8 castaner7 castaner6 castaner5 castaner4 castaner3 castaner2 castaner

Foto: Pinterest, Castañer


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam