fbpx

Kupiti zdaj ali čakati na znižanja?

Moda

Nakupovanje nas ženske velikokrat spravi v skušnjavo. Nekaj nasvetov pred nakupi..

Vsi se kdaj znajdemo v situaciji, ko v trgovini zagledamo obleko, torbico, čevlje pa ne vemo ali jo kupiti po polni ceni ali počakati na znižanja.

Napačno odločitev v eno ali drugo smer lahko še dolgo obžalujemo, zato vam ponujamo ključna vprašanja, ki si jih zastavite naslednjič, ko boste v dvomih.

satc3

Ali se ta izdelek nahaja izključno v tej trgovini?

V kolikor gre za ekskluzivni izdelek, ki ga prodajajo samo v točno določeni trgovini in smatrate, da bo kmalu razprodan, povprašajate, če vam lahko ponudijo kakšen popust. Pregovor pravi, da vprašati ni greh.

To velja tudi kadar ste v tujini in najdete trgovino z izdelki, ki jih pri nas ni mogoče dobiti. V takem primeru, ne odlašajte.

Ali mi je izdelek zares tako všeč, da cena ni pomembna?

Slučajno naletite na hlače, ki vam izvrstno pristajajo in nekako si ne predstavljate življenja brez njih. Odgovor je preprost, kupite jih.

Vseeno pa zapravljajte razumno in v okviru svojih zmožnosti.

Koliko sezon bom izdelek uporaben?

Če gre za izdelek, ki je sezonski, kot na primer sandali ali plašč iz umetnega krzna, ga je pametno kupiti na začetku sezone, da ga res lahko koristite celo sezono. Vprašajte pa se ali bo prihodnje leto še tako zanimiv za vas.

Ali si to lahko privoščim po polni ceni?shoppingcardio

Če vam vaš proračun ne dopušča nakupa po redni ceni, je vseeno bolje počakati na znižanja kot doživeti finančni šok.

Kako pogosto bom to nosil/nosila?

Če gre za oblačilo ali obutev, ki jo je možno kombinirati na vse mogoče načine, potem podpiramo nakup, saj bi vam bilo v nasprotnem primeru žal. Če pa gre na primer za obleko za svečane priložnosti in je v danem trenutku ne potrebujete krvavo nujno, potem počakajte na znižanja in jo šele nato kupite.

Kakšno je povpraševanje po nekem izdelku?

Če vam je všeč dražji izdelek, se vprašajte če ga želite zato, ker je trenutno v trendu ali zato, ker je ravno to kar potrebujete. Če ga potrebujete, potem ni dvoma o nakupu, saj kosi, ki so zelo popularni, niti ne dočakajo razprodaj.

Vaše misli se nenehno vračajo k tisti obleki,čevljem…..

Poznate občutek, ko zagledate nek kos in si v mislih že predstavljate vse možne kombinacije in priložnosti kdaj bi to lahko obleki. Predlagamo vam, da vseeno še prespite in če vam resnično ne da miru, se vrnite v trgovino in se razveselite.

Foto: Pinterest


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam