fbpx

Giacomo Puccini: La bohème

PR novica

Opera v štirih dejanjih, ponovitev iz sezone 2005/06 (premiera 16. marca 2006), predstava traja 2 uri in pol ter ima en odmor

V Ljubljani je bila La bohème prvič izvedena že leta 1898 v Nemškem gledališču, prva uprizoritev s slovenskimi ustvarjalci pa je bila leta 1903 (dirigiral je H. Benišek, režiral pa F. Lier).

Uprizoritev iz sezone 2005/2006 je že šestnajsta po vrsti. Režiser Vinko Möderndorfer je v operi, ki med občinstvom velja za romantično in polno čustev, izpostavil predvsem krutost in revščino umetniškega življenja. Tematiko je posodobil in jo približal našemu okolju in času. Realističen svet boemov je prepletel s sanjskim, simbolnim svetom lutk.

Opera v štirih dejanjih: ponovitev iz sezone 2005/06 (premiera 16. marca 2006), predstava traja 2 uri in pol ter ima en odmor. Besedilo po romanu Prizori iz življenja boemov H. Murgerja: Giuseppe Giacosa in Luigi Illica. Izvedba v italijanskem jeziku s slovenskimi nadnapisi v prevodu Sonje Berce.

Eno najbolj priljubljenih oper celotnega opernega repertoarja je navdihnil roman Prizori iz življenja boemov Henryja Murgerja, v libreto pa sta ga prepesnila Luigi Illica in Giuseppe Giacosa. Giacomo Puccini (1858–1924) je ustvaril presunljivo glasbeno ilustracijo življenja pariških boemov, polno upov in sanj, radosti in razočaranj.

Dirigent: Loris Voltolini
Režiser: Vinko Möderndorfer

Več podrobnosti in datumi predstav:http://www.opera.si/sl/program/predstava/opera/la-boheme/?d=103

Oglasno sporočilo


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam