fbpx

Labirint Bled 2013 – tematski park v naravi

Dogodki

V travniškem labirintu smo s pokošenimi potmi ustvarili podobo zajčka z rožico. V sredino smo postavili novo informativno tablo z interpretacijo travniških rastlin…

Letos smo za obiskovalce pripravili poljski labirint iz ovsa, katerega smo dopolnili z novimi zanimivimi informativnimi tablami. Marsikdo ne ve, da je bil oves že v srednjeveški Evropi najpomembnejše žito tudi zato, ker zdravi telo, bistri glavo in greje noge.

Labirint_Bled_z_jezerom_2013V travniškem labirintu smo s pokošenimi potmi ustvarili podobo zajčka z rožico. V sredino smo postavili novo informativno tablo z interpretacijo travniških rastlin, ki jih poiščete med hojo po travniškem labirintu.

LABIRINT BLED je zabavno poučni park, sestavljen iz POLJSKEGA, GOZDNEGA in TRAVNIŠKEGA LABIRINTA in je kot takšen edinstven na celem svetu. Razprostira se na površini dveh hektarjev, le 100m od jezera Bled pod Blejskim gradom. Letos smo pod gradom in na promenadi ob jezeru postavili dodatne usmerjevalne table, ki bodo obiskovalcem olajšale pot do samega labirinta.

V parku so informativne in interaktivne točke, ki vas pripravijo, da aktivno sodelujete pri spoznavanju narave, ki jo spoznate na zabaven in didaktičen način. Preko nekaterih interaktivnih točk spoznavate tudi sebe, saj izboljšujete orientacijo, kreativnost ali spoznavate izgled gozda v pogledu optične iluzije. Vsebine so namenjene tako otrokom kot odraslim obiskovalcem.

Tematski park Bled je nastal že leta 2011, z veliko ljubeznijo do narave, željo obuditi v obiskovalcih navdih, da je narava pomemben del našega življenjskega okolja.

Pri postavitvi parka smo upoštevali načelo, da čim manj posegamo v naravno okolje in tako narave ne spreminjamo, zato smo večinoma uporabljali naravne materiale, kot sta kamen in les.

V parku, ki ga je lani obiskalo več kot 3000 obiskovalcev, tudi letos pričakujemo, da bomo marsikomu popestrili izlet na Bled.

Labirint Bled je edinstven, podobnega parka ni nikjer na svetu, razen pri nas, na Bledu. Obiščete ga lahko od sredine julija do jeseni, vsak dan od 10.00 do 19.30. Za več informacij obiščite www.labirint-bled.si.

ovseni_labirint_2013 2013_labirint_bled
ilustracija-slo-2013zavhodno


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam