fbpx

Lady Gaga in Harry Styles v pripravah na “modno zabavo leta”!

Moda

Najbolj ekstravagantno modno zabavo leta 2019 bosta na VIP dogodku ‘Met Gala’ pripravila priljubljeni pevec Harry Styles ter voditeljica prireditve, pevka in igralka Lady Gaga!

Malo je ljudi, ki spremljajo družabno kroniko in še niso slišali za prestižen dogodek Met Gala, originalno “Metropolitan Gala”, še manj je sodobnikov, ki so na tekočem s popularno glasbo in filmi, pa ne vedo za Lady Gaga ali Harryja Stylesa. Prav naveza “Lady Gaga-Harry Styles” bo namreč pripravila eksploziven recept za naj modno zabavo v letu 2019!

Častno vlogo gostiteljice je pevka in igralka Lady Gaga dobila v teh dneh; letos se je še pred njo kot gostiteljica dogodka Met Gala dokazala pevka Rihanna. Ta je ‘štafeto’ oziroma mikrofon voditeljice prevzela na Met Gala 2018 in predstavila tematsko zgodbo ‘Heavenly Bodies: Fashion and Catholic Imagination’.

Lady Gaga in Harry Styles: na videz morda neskladen par, a na Met Gala znata vrhunsko presenetiti!

Včeraj so predstavniki Met Gala uradno potrdili, da bosta gostitelja prihajajočega zvezdniškega gala dogodka Harry Styles in Lady Gaga, kar je v modni javnosti poželo navdušenje. Kaj pa bo njuna tema? Kot je pricurljalo v javnost, se obeta zanimiv preplet različnih elementov: kičasto kampiranje, ekstravaganca in – Gucci! Inštalacija se bo imenovala ‘Camp: Notes on Fashion’.

Skupni so jima kreativnost, strast do petja in glasbe, ljubezen do mode, modnih znamk in ekstravaganca

Ta najbolj znan ‘modni party’ na svetu je že prerasel prvotne okvirje in je zdaj osrednje mesto zbiranja vseh, ki v modi kaj pomenijo. Če kje, lahko prav tu vidite vso crème de la crème modne industrije in slavne ter znane osebe; po dobro obveščenih kuloarjih pa se že govori, da bo mogočna italijanska znamka Gucci tudi še leto zatem ostala zvezda večera! Pustimo se presenetiti…

Harry Styles, ki je v zadnji oglasni kampanji za znamki Gucci videti fenomenalno (estetske fotografije ga predstavljajo v oblačilih Gucci in v družbi domačih živali) je kar nekako samoumeven gostitelj prihajajočega Met Gala, medtem ko Lady Gaga že dolge tedne pri kritikih in gledalcih žanje enotno hvalo zaradi izvrstne vloge v filmu Zvezda je rojena (A Star is Born), ki je že na sporedu tudi v slovenskih kinematografih.

Pevec Harry Styles v oglasni kampanji za Gucci

Kičast šotor ali ‘kamp’, eno od prizorišč dogajanja, bo po mnenju sodelujočih artistov ‘odgovor na današnjo čudno stvarnost’, tako vsaj pravita Styles in Lady Gaga. Andrew Bolton, kustos Metropolitanskega Muzeja (Metropolitan Museum of Art – The Met), pa je povedal, da se neizmerno veseli tokratne razstave, ki se obeta New Yorku in obiskovalcem prireditve, češ da je tematika vizualno izjemno privlačna in modno relevantna. Čaka nas še en Met Gala, ki si ga bo vredno zapomniti!

Gostitelji Met Gala 2019: Styles, Williamsova, Wintourjeva, Lady Gaga in Guccijev Alessandro Michelle

Dodajmo, da bosta 6. maja 2019 Lady Gaga in Harry Styles dobila izbor sopresedujočih častnih članov Met Gala 2019 – med izbranimi so teniška superzvezda Serena Williams, glavna urednica revije Vogue Anna Wintour in Guccijev prvi kreativni mož ter glavni oblikovalec znamke Alessandro Michele. Našteti se bodo v vlogi sopredsednikov potrudili za ekskluzivno odprtje nočne zabave in ekstravagantnega plesa, ki ju bo pospremila obširna modna razstava Camp: Notes on Fashion. Ta bo rednim obiskovalcem newyorškega muzeja ‘The Met’ na ogled od 9. maja pa vse do 8. septembra 2019.

Dva od vsaj 1000 kosov, ki bodo od maja 2019 razstavljeni v “The Met”

Ta modna razstava je stvaritev Costume Institute, ki deluje v okviru Metropolitan Museum of Art. S poimenovanjem razstave Camp: Notes on Fashion pa so sodelujoči izkazali tudi ljubezen in spoštovanje do Susan Sontag, ameriške pisateljice, filozofinje, filmske umetnice, učiteljice ter politične aktivistke.

 

D. S.

Foto:Instagram, Fashion.hr, Pinterest, JustJared, The Hollywood Reporter, BBC.com, ShortList, Uproxx, The Met


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam