fbpx

Latino loverji, katerih šarm nima konkurence

Znani

Milijoni oboževalk širom sveta je v soboto voščilo rojstni dan Enriqueju Iglesiasu.

Znani španski pevec je praznoval 45. rojstni dan, praznoval pa ga je v družbi svoje dolgoletne partnerke Anne Kurnikove in njunih treh otrok.

Od samega začetka kariere je imel Enrique sloves velikega zapeljivca, temu nazivu pa je nedvomno pripomogel njegov oče, Julio Iglesias.

Enrique Iglesias

Legendarni Julio je bil eden izmed najbolj znanih latino loverjev vseh časov.

Julio Iglesias

Ta izraz se danes povezuje izključno z zapeljivci latino videza, mnogi pa ne vedo, da je ta naziv nastal pravzaprav zaradi italijanskega igralca Rudolfa Valentina, prvega globalnega seks simbola.

Izmislili so si ga hollywoodski mogotci kot odgovor na like, ki jih je Valentino igral v filmih in s katerimi ga je javnost poistovetila. Valentino je vplival tudi na fizične karakteristike, ki se pripisuje temu tipu moškega.

Rudolph Valentino

»Latino lover« je temnolas in markanten, egoističen in šarmanten. Romantični zapeljivec, ki z neverjetno lahkoto osvaja ženska srca.

Rudolph Valentino (1895 – 1926)

Valentinova prehitra smrt v 32. letu je pustila praznino na filmski sceni, vendar se je Hollywood hitro pobral in začel predstavljati nove latino loverje. Prvi, ki mu je, po Valentinu, to uspelo, je bil Ramon Novarro, igralec, rojen v Mehiki.

Ramon Novarro (1899 – 1968)

Danes se ta izraz uporablja samo za izvirne latino zvezde. Eden najbolj znanih latino loverjev nove generacije je Antonio Banderas, ki mu je v 90-ih letih v Hollywoodu uspela izjemna kariera.

Antonio Banderas

Foto: Getty


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam