Legendarna slovenska glasbena skupina se lahko pohvali s svojim pivom

14. januar 2024
Legendarna slovenska skupina se lahko pohvali s svojim pivom

Legendarna slovenska glasbena skupina se lahko pohvali s svojim pivom

14. januar 2024
Foto: Instagram @siddhartaofficialx

Ste vedeli, da je skupina Siddharta s pivovarno Bevog ustvarila pivo z imenom Ledena, za katerega pravijo, da je pločevinko čistega rokenrola?

Siddharta se po dvajsetih letih nikakor ne ustavlja, kar so dokazali konec lanskega leta, ko so v ljubljanskih Stožicah pripravili velik spektakel ob svoji okrogli obletnici. Člani skupine so poleg glasbe ljubitelji piva in tako so se skupaj s slovenskim pivovarjem Bevog podali na misijo kreiranja piva, ki bo njim in njihovim oboževalcem pisan na kožo.

V pivovarni so poskusili več piv in na koncu ustvarili recept za lager pivo, ki vsebuje izključno slovenske hmelje, legendarno Auroro in moderni Styrian Dragon.

Foto: Instagram @tomi_m_siddharta

Za sladno osnovo so izbrali svetel slad, iz majhne, izredno kakovostne sladarne v Nemčiji. Vonj in okus bosta vaše čute osredotočita na izjemno osvežujoče pivo z zelo lepo vkomponirano subtilno sadno noto, ki pivo mladostno poživi in ne prevlada.

Foto: Instagram @trampolin.studio
Foto: Instagram @bevog_brewery

Ustvarili so resnično rockersko pivo, ki z umirjenimi 4,5 % alkohola ohladi na še tako razgretem koncertu. Ime zanj so izbrali po istoimenski uspešnici Ledena, ki se logično povezuje s predvsem poleti priljubljeno pijačo.

Foto: Instagram @bevog_brewery

Sodelovanje s pivovarno kraft piv in Siddharto so nadgradili še z različnimi paketi za oboževalce, v katerih najdete tudi unisex majice s kratkimi rokavi ter jopico s kapuco.

Avtor
Piše

Katja Štravs

Style. Več novic