fbpx

Lepotni trend, ki ga obožujemo: pigmentirane ustnice!

Lepota, Prva stran

Ustnice, ki so videti, kot da so ‘naravno’ intenzivno obarvane, so trenutno eden od glavnih make-up trendov.

Tako imenovane ‘blotted’ ustnice so nov super trend v ličenju. No, za začetek je treba prevesti angleško besedo ‘blotted’, ki pomeni ‘madež’ oziroma ‘točko’, lahko tudi ‘pigment’. Kaj imajo madeži in pigmenti opraviti z ustnicami? Gre za trend šminkanja ustnic na tak način, da črtala ne nanesemo neposredno na ustnice, ampak s prstom poberemo malce šminke iz tulca in barvo nato ‘vtapkamo’ na površino ustnic.

Kaj s tem dosežemo? Namerno ‘neurejen’, manj perfekcionističen videz ličenja, ki je bolj svoboden, bolj ‘rock chic’, preprosto ‘manj po pravilih’, a prav zato je tudi videti bolj naraven in seksi.

Če spremljate beauty profile na Instagramu ali tutoriale ličenja in make up smernic na YouTubeu, ste najbrž že opazile trend, ki se imenuje ‘blotted lips’. Take ustnice so zaradi načina ličenja in izbire barve videti, kot da so naravno intenzivno obarvane.

Ameriška znamka ličil Colour Pop je bila prva, ki je dala na trg linijo ‘ultra blotted’ šmink za ustnice, ki naredijo na njih učinek, kot da so obarvane in obenem matirane. ‘Blotted’ šminke za usta so enako obstojne kot tekoče mat šminke, razlikujejo pa se po stopnji pigmentiranosti, in sicer imajo manj pigmenta prav zato, da bi na ustnicah ustvarile naraven videz in subtilen učinek. Ta nova vrsta šmink tudi manj izsuši ustnice, kot klasična mat šminka.

Vendar lahko videz ‘blotted’ oziroma pigmentiranih ustnic dosežete tudi z vašo običajno šminko, ki jo že uporabljate. Kot smo omenili uvodoma, jo morate zgolj nanesti s prsti in jo vtapkati v kožo ustnic. Le obstojnost ličila bo verjetno krajša, kot pri specialnih ‘blotted’ šminkah. Glede na to, da se je ta lepotni trend šele dobro začel, lahko pričakujemo, da bodo znane make up hiše kmalu ponudile svojo verzijo takih šmink za ustnice.

 

Foto: Pinterest, YouTube, Instagram, Pexels


Naročite se na e-novice


Dovoljujem, da mi na zgoraj navedeni naslov pošiljate elektronska sporočila. Politika varstva osebnih podatkov.

Dovoljujem analitiko prikazov in klikov na povezave v prejetih sporočilih.

Sledite nam